Een van de cryptocoins die op het moment erg gewild is, is de NEO. De NEO is de Chinese tegenhanger van de Ethereum. Dit jaar is de prijs van deze Chinese munt geëxplodeerd. Betaalde je in januari van dit jaar nog 0.14 dollarcent, de prijs is nu vele malen hoger. Er zijn dan ook hooggespannen verwachtingen van deze munt en ook dat nog lang niet al het koerspotentieel van deze NEO is benut.

Een aantal maanden geleden heette de NEO nog Antshare. Onder leiding van het Chinese Onchain wordt er sinds 2014 aan dit publieke blokketen project gewerkt. De munt wordt de laatste tijd op grote schaal opgekocht en is daarom flink in het nieuws. Was de prijs begin dit jaar nog 0,14 dollarcent, inmiddels moet je al snel meerdere dollars neerleggen omdat hij zo extreem hard is gestegen.

De opzet van de NEO is anders dan die van andere cryptovaluta zoals de Bitcoin of Ethereum. Wanneer je NEO koopt dan wordt je als het ware aandeelhouder van het netwerk. In de blokketen zijn er in tot aal 100 miljoen aandelen ingebouwd en deze kunnen niet worden opgedeeld. Je krijgt als aandeelhouder in de NEO mogelijkheid om mee te beslissen over de transactiekosten op het netwerk en je krijgt stemrecht. Met dit stemrecht kun je meebeslissen over wat er met NEO gebeurt. Ook heb je recht op dividend welke betaald wordt in de vorm van NEO GAS.

Waarom moet je NEO kopen

Er zijn een aantal redenen om NEO te kopen. De absolute reden voor aankoop van NEO zit hem in het feit dat het niet om een vorm van cryptogeld gaat maar om crypto-equity. Bij NEO ben je eigenlijk daadwerkelijk mede-eigenaar van deze valuta. Alle elektronische informatie omtrent de NEO wordt gedecentraliseerd, transparant en traceerbaar vastgelegd en de mooie technologie zorgt ervoor dat het altijd duidelijk is wie welke NEO heeft. Hierdoor is er geen twijfel over het eigendom van deze munt. De digitale certificaten worden door de wet beschermd wat ook een groot voordeel is. Je kunt dus stellen dat de NEO blockchain technologie uiterst veilig is.

Risico”s van NEO

Uiteraard blijven er altijd risico’s als je in deze munten investeert. Net als bij de cryptovaluta’s Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin wordt de koers grotendeels bepaald door vraag en aanbod. De koers van de munt kan flink dalen als bijvoorbeeld de Chinese overheid ingrijpt of als er een eventuele hack zou plaatsvinden. Blijf daarom altijd op je hoede, beleg je geld niet in 1 munt maar koop meerdere cryptovaluta.

 

Bron: www.aandelenkopen.nl   Beleggen in NEO

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here