De ethereum en litecoin, respectievelijk de tweede en vierde meest waardevolle digitale munten, zijn deze week ook naar recordhoogten gestegen. Gisteren was de waarde van 1 ether 533 euro. Deze virtuele munt is dus een stuk meer waard dan eind november toen de waarde van de ethereum een hoogte bereikte van bijna 339 euro.

De grote prijsstijging van ethereum is een gevolg van een test van een aantal grote banken waaronder Barclays en Credit Suisse. Zij kondigden aan de technologie achter ethereum, de blockchain-technologie, te gaan testen om op die manier te voldoen aan MIFID II. Dit is een nieuwe Europese richtlijn voor banken die meer transparantie vereist.

De technologie achter de virtuele munt ethereum, de ethereum blockchain-technologie, zou daarvoor bijzonder geschikt zijn mede door zijn grote transparantie.

Litecoin

De vierde meest waardevolle cryptcoin, de litecoin, kende deze week ook een ongekende prijsstijging. Was in november de litecoin nog rond de 75 euro waard, op dit moment is de waarde van deze cryptomunt ruim 282 euro. Een waardestijging van maar liefst 81 procent. Waarom deze munt zo in waarde is gestegen is lastiger te verklaren. Waarschijnlijk investeren mensen in deze munt met het idee dat ze anders teveel gaan missen.

 

 

Bron: www.rtlz.nl  cryptocurrencies ethereum en litecoin stijgen naar recordhoogten

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here