De totale waarde van alle bij elkaar opgetelde cryptovaluta is in een maand tijd met meer dan 50% gedaald volgens Coinmarketkap. De totale waarde van de markt staat nu voor 364 miljard dollar maar een maand geleden was dat nog ruim 835 miljard dollar.

Eind december begon de waarde van de totale markt aan een rally en met als hoogtepunt 7 januari maar daarna werd er veel geld uit de markt getrokken. De huidige waarde met alle cryptovaluta is 364 miljard dollar dat betekent dat de marktwaarde sinds 7 januari met 56 procent is gedaald. De waarde van de totale markt is nu hetzelfde als de eerste week van december 2017.

Waarde Bitcoin sterk gedaald

Bitcoin is de meest leidinggevende digitale munt en die neemt vaak veel andere cryptovaluta mee omhoog maar ook naar beneden. Begin december was Bitcoin goed voor 60 procent van de totale marktwaarde. Dat staat voor rond de 215 miljard dollar. De andere belangrijke cryptovaluta zijn Ethereum (12 procent) en Bitcoin Cash (7procent).

De marktwaarde van Bitcoin is in de afgelopen maand ook sterk afgenomen. Het vertegenwoordigd nu ongeveer 40% van de totale marktwaarde (131 miljard dollar). De nummer 2 van dit moment Ethereum heeft dat gat goed ingevuld en staat nu voor 20,8 procent van de totale marktwaarde. Niet alleen de totale marketcap van Bitcoin is afgenomen maar de koers heeft de afgelopen maand ook een beste knauw gekregen. De recordhoogte van de Bitcoin koers was op 17 december 19.900 dolar. Op het moment van schrijven staat de koers van één Bitcoin voor een waarde van 8100 dollar, dat is sinds de al time high een daling van 60%.

Andere cryptovaluta

Ook andere cryptovaluta zijn de laatste dagen veel waarde verloren. De koers van Ethereum is sinds zijn hoogtepunt van 1.400 dollar op 13 januari met bijna de helft gedaald. Momenteel is één Ethereum 744 dollar waard.

Ripple, na Bitcoin en Ethereum qua totale marktwaarde de grootste munt, steeg een aantal weken geleden nog naar een recordhoogte. Begin december was één Ripple nog 0,25 dollar waard. Op 4 januari was de prijs opgelopen naar 3,83 dollar: een stijging van 1.432 procent. Inmiddels is één Ripple 0,74 dollar waard: een daling van ruim 80 procent sinds zijn piek.

Dat Ripple met deze relatief lage prijs per munt toch op de derde plek qua totale marktwaarde staat, komt omdat er enorm veel van in omloop zijn: 39 miljard stuks. Ter vergelijking: van Bitcoin en Ethereum zijn respectievelijk 16,8 miljoen en 97,4 miljoen stuks in omloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here