Hoe verkoop ik Ethereum?

We hebben op deze website al een duidelijke uitleg staan over wat Ethereum is. Daar kun je ook lezen dat dit geen digitale munt is. Het is een soort netwerk van te vergelijken is met de blockchain van de Bitcoin. Er is wel een actieve handel in Ethereum en het is dan ook mogelijk om deze te kopen en te verkopen. Ook zou je de digitale munten die je kunt maken met Ethereum verkopen. Ethers zijn hier een goed voorbeeld van. Wij willen je dan ook aanraden dat je eerst goed de uitleg leest van wat een Ethereum is voordat jij erin gaat handelen. Ook kan het zijn dat je eerst Ethers aan wilt kopen. Ook hier kun je over lezen en je weet dan ook direct hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe verkoop je Ethereum

Om Ethereum, of Ethers, te verkopen dien je een bedrijf te vinden die deze aan wil kopen. Ook zijn er een aantal platformen waar particulieren de Ethers aan elkaar kunnen verkopen. Door een simpele zoekopdracht met een zoekmachine zal je voldoende mogelijkheden zien om deze te verkopen. Het werkt dan heel simpel. Bij het verkopen zie je de koers staan. Dit is dus de waarde van de Ether. Jij kunt dan ingeven hoeveel je wilt verkopen en direct zie je dan staan hoeveel Euro jij daarvoor terug zal krijgen. Ben je hier tevreden mee dan kan de verkooporder aangemaakt worden. Vanuit je wallet (dit is de plek waar de Ethers in opgeslagen zijn) transfereer je dan de Ethers naar de verkopende partij. Is dit een bedrijf dan zal je eerst de Ethers moeten sturen. Bij een particulier is het verstandig om eerst betaalt te krijgen en dan pas de Ethers te sturen. Wanneer de Ethers eenmaal verzonden zijn is het namelijk niet mogelijk om deze weer terug te halen. Het is ook mogelijk om Ethereum te verkopen en hiermee bitcoins kopen. Je handelt dan op een platform en je ‘ruilt’ jouw Ethereum om voor Bitcoins

Kies voor een betrouwbare partij

Bij het verkopen is het dus belangrijk dat je de keuze maakt voor een betrouwbare partij. Lees dan ook de reviews van andere verkopers voor je de verkooporder definitief maakt. Zijn de Ethers verzonden dan kan het een paar uur duren voordat deze ontvangen zijn door de inkoper. Daarna zal het bedrag in euro’s meteen worden overgemaakt naar jouw bankrekening. In de meeste gevallen kun je dezelfde dag nog over het geld beschikken.

Het verkopen aan particulieren

Ga je verkopen aan particulieren wees dan voorzichtig. Vergelijk het als het verkopen van een product via Marktplaats. Dan zal je ook eerst het geld op je bankrekening willen hebben staan voor je deze overdraagt. Dit is met de Ethers precies hetzelfde. Wanneer je een gunstige koers biedt dan zal het niet lastig zijn om snel te verkopen. Zorg wel dat je snel na ontvangst van het geld de Ethers overdraagt. Dit zorgt ervoor dat je een goede naam op het platform zal krijgen en dat bij een nieuwe transactie kopers sneller voor jou zullen kiezen. Wil je snel geld voor de Ethers dan is het verstandig om aan een bedrijf te verkopen. Wil je de beste prijs en heb je meer tijd kies dan voor een platform en verkoop aan een particulier.

Wil je snel handelen met Ethereum op het handelsplatform van Binance, klik dan op de knop.

GA NAAR BINANCE >>