Wat is Ethereum?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen kunnen wij je melden dat Ethereum geen digitale munt is. Het is dus niet vergelijkbaar met de Bitcoin of de Litecoin. Om het simpel uit te leggen kun je Ethereum vergelijken met de internet technologie en de datastructuur van de Bitcoin. Deze wordt de Blockchain genoemd. Het is het netwerk waar de Bitcoins door worden verzonden en waar de bevestigingen door worden gegeven. Ethereum is ook een blockchain maar dan met meer mogelijkheden. Hier kun je bijvoorbeeld ook je eigen digitale munt in ontwerpen en deze als betaalmiddel aanbieden. De Ethercoin is een voorbeeld van een digitale munt die werkt met Ethereum. Het is dus meer dan alleen een betaalmiddel en de mogelijkheden zijn groot.

Programmeren zonder tussenkomst van derden

De programmeertaal die Ethereum gebruikt is Solidity. Deze taal is relatief makkelijk te leren. Met deze programmeertaal heb je de mogelijkheid een eigen alternatieve economie op te bouwen. Dit is een peer-to-peer economie. Bij Ethereum begint alles met slimme contracten. Deze zijn programmeerbaar en liggen vast in de blockchain. De contracten die worden uitgevoerd op basis van vooraf uit te voeren transacties. Heb je door hoe deze contracten geprogrammeerd dienen te worden dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

ICO aanbieden met Ethereum

Op deze website kun je informatie vinden over ICO. Dit is een manier om met digitale munten te investeren in bedrijven. De bedrijven die ICO aanbieden die maken ook gebruik van Ethereum. Daar kunnen ze dan de eigen munten in aanmaken die aan de investeerders worden gegeven. Ook kan aan iedere munt een eigen doel worden gegeven. Dit geeft ook weer aan dat de mogelijkheden groot zijn.

De vele voordelen van Ethereum

Laten we eens kijken naar de voorbeelden die Ethereum te bieden heeft. Vergelijken we het met de Bitcoin dan ligt niet alles vast. Bitcoin is gelimiteerd tot 21 miljoen Bitcoins. Deze kunnen ook niet bijgeprint worden. Dit is bij Ethereum niet het geval. Deze kunnen bijgeprint worden. Het enige waar rekening mee moet worden is dat er een limiet van 18 miljoen ethers per jaar is. In vergelijking met de Bitcoin is de blockchain van Ethereum ook sneller. Dit is zelfs behoorlijk sneller. Ethereum heeft een blokketentijd van 15 seconden in vergelijking met 10 minuten bij de Bitcoin.

Kijken we naar de transactiekosten dan zijn deze zeer laag. Ook is er een goede toezicht op de ontwikkeling van het netwerk. Dit wordt gedaan door een in Zwitserland gevestigde stichting. Ook is er meer duidelijkheid dan bij andere digitale munten. De oprichter die is gewoon bekend en er is veel informatie over het netwerk.

Genoeg reden om je te verdiepen in Ethereum

Er zijn dus genoeg redenen om je te verdiepen in Ethereum. Ook willen wij je aanraden om de nieuws pagina goed in de gaten te houden. Daar kun je ook veel waardevolle informatie vinden. Daar zal je ook op de hoogte gehouden worden van de nieuwe mogelijkheden en de ontwikkelingen. Misschien ben jij straks wel in staat je eigen digitale munt via Ethereum te verspreiden.

Je kan niet met alleen Bitcoin handelen op een trade platform. Het is ook mogelijk om de hulp van Ethereum ander digitale munten aan te schaffen. Dit kan op het platform van Binance.

GA NAAR BINANCE >>