Groningen is van 5 tot en met 8 april weer het epicentrum voor bedrijfsmatige en technische innovaties op blockchains. Tijdens deze dagen vindt de Blockchaingers Hackathon weer plaats voor de tweede keer. Er komen in genoemde periode zevenhonderd deelnemers in 63 teams naar dit evenement. Zij gaan blockchain prototypes maken voor problemen waar de echte wereld mee te maken heeft.

Er is samenwerking met softwareontwikkelaars en topambtenaren en ontwerpers innoveren met het bedrijfsleven. Investeerders slaan de handen ineen met ondernemers. Door de blockchaingers wordt een compleet ecosysteem samengebracht die dient als lanceerplatform. Dit met steun van de Nederlandse overheid en toezichthouders.

De oprichter en CEO van DutchChain, Rutger van Zuidam organiseert het evenement en hij zegt dat het evenement vorig jaar zoveel indruk maakte dat het dit jaar veel aantrekkingskracht heeft op hoogwaardige deelnemers.

De Blockchaingers Hackathon wordt gesponsord in zeven verschillende tracks door  Nederlandse en Europese partijen uit de particuliere en overheidssector. Zij zijn potentiële klanten en dagen de teams uit om met relevante oplossingen te komen voor wereldwijde uitdagingen. Onder de winnende inzendingen wordt er als prijzengeld honderdduizend euro verdeeld.

De thema’s en supporters zijn de volgende: Future of Pensions met pensioenuitvoeringsorganisatie APG, Digital Nation’s Infrastructure met Kamer van Koophandel en het Kadaster, Energy Transition met NUON, Vattenfall, Dasunie en New Energy Coalition, Global Identity9 met Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, Sweetbridge met Identity Insurance Consortium, DUO Health met Universitair Medisch Centrum Groningen en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Macjine Economy, E-Laad Enexis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here