Handleiding Binance

Deze handleiding is geschreven om te handelen via Binance achter een desktop PC. Binance is webbased en heeft een goed werkende App en goed toegankelijk op je smartphone. Wij gaan ervanuit dat je een klein beetje verstand hebt van cryptocurrencies, zo niet verdiep je dan er in.

GA NAAR BINANCE >>

Het aanmaken van een account

Heb je nog geen account bij Binance dan laten wij nu zien hoe je dat aanmaakt. Wanneer je naar Binance.com gaat en je klikt rechtsboven op Login zie je het volgende scherm verschijnen.

Je vult al je persoonlijke gegevens in en je ontvangt een e-mail naar aanmelding om te verifiëren. Na inloggen zie je het volgende scherm.

DEPOSIT

Voordat je kan gaan traden op Binance moet je eerst een positieve wallet hebben op Biance. Wij laten hieronder zien hoe je Bitcoin naar een wallet op Binance kan versturen. Je gaat naar funds (rechtsboven) en druk op Deposits Withdrawal en het volgende scherm krijg je te zien.

 

Wij gaan met Bitcoin meerdere Altcoins kopen. Door op deposit te klikken zie je het volgende scherm verschijnen.

Het deposit adres is het Bitcoinadres waar jij jouw eigen Bitcoins naar toe moet sturen. Dit is je eigen privé Bitcoinadres op Biance. Jij stuurt dus jouw eigen Bitcoins vanuit je eigen Bitcoinwallet die je op PC hebt staat of jij geeft dit adres op bij een Bitonic. Wanneer je dit hebt afgerond kan het wel even duren, maximaal een uur. Op het scherm bij Wallet wordt het bijgehouden of jouw nieuwe Bitcoins onderweg zijn. Het aantal Bitcoins dat jij hebt verstuurd naar je Binance wallets is nu terug te zien in AVAILABLE BALANCE.

Wij laten hieronder zien je kan handelen met QSP. Nadat je QSP hebt opgezocht zie je het volgende scherm.

Je ziet meteen het koersverloop dat noemen we een candlestick diagram waarin het koersverloop duidelijk is. Je kan nog meer uit de grafiek halen maar daar komen we later op terug. Je ziet naast de grafiek een tabel staan met het vraag en aanbod van QSP in Bitcoin en de aantallen. De rode cijfers zijn die verkopen en in groene cijfers worden de kopers aangeduid.

“Price” onder het kopje limit geeft de laatste prijs weer van de cryptomunt. “Amount” kan je aangeven hoeveel munten je graag wilt kopen. Je ziet onder “Amount” 25% 50% 75% en 100% staan. Dit zijn ‘sneltoetsen’, Binance rekent automatisch hoeveel procent van je vrij te besteden bedrag kan investeren in een QSP. Dat geldt voor de “Sell” kant ook. Je kan dan verkoop limieten instellen. Zoals je in het overzicht ziet staan er drie sell blokken in verwerkt. Wanneer er een bepaalde koers wordt bereikt dan kan je aangeven hoeveel procent je op dat moment wilt verkopen van je totale wallet.

Aan de bovenkant van de grafiek kan je aanklikken van welke periode je de koersverloop wilt zien. Je kan kiezen voor minuten, uren, dagen en weken.

Wanneer je met de muis over de grafiek gaat krijg je een duidelijk beeld van de koers op dat moment.

“Last Price” is de koers van de laatste transactie die heeft plaats gevonden op Binance. Aan de kleur kan je zien wat het geweest is, rood is een verkooporder en groen is een kooporder. betekent

“24H Volume” is de totale waarde van QSP waarin gehandeld is in de afgelopen 24 uur. “24HIGH” is op dat moment de hoogste prijs van een transactie in de afgelopen 24 uur. “24LOW” is juist de laatste prijs van een transactie wat heeft plaats gevonden in de afgelopen 24 uur.
“24 Change” Dit is het verschil met de hoogste en laagste koers van de afgelopen 24 uur.

Uitleg candlestick

Wanneer je met de muis over een candle heen gaat, verkrijg je meer informatie. Dit zie je dan net boven de grafiek.

  • O (Opening) is de openingskoers in Bitcoin van het aangegeven tijdstip.
  • H (Highest) is de hoogste koers in Bitcoin gedurende deze candle (staaf).
  • C (Closing) is de koers in Bitcoin op het eindstip van deze candle.
  • L (Lowest) is de laagste koers in Bitcoin gedurende deze candle.
  • V (Volume) het totaal aantal verhandelde QSP gedurende deze candle.
  • B (Bitcoin) de totale waarde in Bitcoin dat het volume waard was tijdens deze candle.

Wanneer het verschil tussen de sluitingstijd en de openingskoers groen is dan, dan is de waarde van de sluitingstijd hoger dan de openingskoers van de candle. Wanneer de sluitingskoers lager ligt dan de openingskoers tijdens de candle, dan is deze rood. Onderaan de grafiek zie je het handelsvolume per tijdseenheid wordt weergegeven in de vorm van een licht gekleurde staafdiagram op de ‘achtergrond’.

Als je op het tabblad ‘Depth’ klikt (rechtsboven) dan zie je een grafische weergave van de openstaande order in het orderboek. De bids worden groen weergegeven, dan zijn de order die handelaren willen kopen, aks zijn de orders van handelaren die willen verkopen en dat wordt in het rood weergegeven. Het volume op de Y-as wordt weergegeven in Bitcoin.

 

Trade HISTORY

De trade history geeft duidelijk weer van alle transacties die jij hebt uitgevoerd in de afgelopen 24 uur. Het is je eigen logboek van de afgelopen 24 uur. Zo zie je heel goed wat je wel en niet hebt verkocht. Alle waardes worden uitgedrukt in Bitcoin.

 

Withdraw

Wil jij graag de aangekochte(n) QSP van Binance afhalen dan gaat dat als volgt. Ga in het Menu rechtsboven naar Funds en klik op Deposits Withdrawal en daarna klik je op Withdrawal

Er opent zich een nieuwe pop-up scherm waar jij het ontvangstadres van de QSP wallet moet invoeren. Bij Amount vul jij het aan QSP  in die jij wilt overschrijven, hierna klik je op de Wij hebben nu in het kort uitgelegd hoe het handelen in Binace werkt.

 

Wij raden aan

Wij raden je wel aan om geen grote hoeveelheden cryptocurrency te laten staan op je Bittrex wallet. Handelsplatformen zoals een Bittrex worden nog wel eens gehackt of gaan failliet. Dat betekent dat je dan je munten kwijt bent. Daarnaast raden wij je aan dat je bij Settings op Bittrex kan kiezen voor 2FA, je moet dan bij het inloggen en verplaatsen van je munten op Bittrex een extra code gevraagd.

GA NAAR BINANCE >>