Handleiding C-Cex

Deze handleiding is geschreven om het voor jouw duidelijker te maken hoe je met behulp van een desktop PC kan handelen op het exchange platform C-Cex. Wij gaan er wel vanuit dat je een klein beetje kennis hebt van cryptocurrency, anders raden wij je aan om dat eerst even te doen.

Het beginnen met handelen van MCAP

Wanneer je inlogt op http://www.c-cex.com zie je het volgende scherm verschijnen als hierboven. Je ziet een grafiek met rode en groene staafdiagrammen, dit noem je een cadlestick diagram. Deze grafiek laat meer zien dan dat je nu op het eerste ogenblik ziet, later meer.

Als je met de muis over de graaf gaat zie je het volgende:

Datum: van vandaag + tijdstip

Open: de koers bij opening (in Bitcoin)

High: de hoogste koers van de afgelopen 24 uur (in Bitcoin)

Low: de laagste koers van de afgelopen 24 uur (in Bitcoin)

Close: de koers op het moment van sluiting (in Bitcoin)

Vol: totale volume MCAP ten op zichte van C-Cex (in Bitcoin)

Buy/Sell MCAP/BTC

Onder grafiek zie je het Orderbook MCAP/BTC staan. Dit is een goed overzicht van alle koop en verkooporders die handleraren hebben geplaats voor MCAP. Aan de linkerkant staan de orders die graag MCAP willen kopen voor een bepaald bedrag en aan de rechterkant zie je de orders van handelaren die MCAP willen verkopen voor een bepaald bedrag.

“BTC Amount” is het totale volume in Bitcoin wat de order die geplaatst is waard is tot aan de betreffende order. ‘MCAM Amount’ betekent de hoeveelheid MCAP die verhandeld moet worden. Price per MCAP is de waarde van MCAP in Bitcoin waarvoor ze willen kopen. ASK staat aan de rechterkant en dat is de waarde in Bitcoin waarvoor handelen MCAP willen verkopen.

 

Als je terug gaat naar de grafiek van hierboven zie je dat er aan de bovenkant verschillende tabbladen zichtbaar zijn. Daaronder zie je een keuzevak voor de tijdseenheid in de grafiek. Als je C-Cex altijd op start dan staat de tijdeenheid altijd op 30 minuten maar die kan je zelf aanpassen naar dagen, weken en maanden. In de timeline zie je een grafiek met candlesticks. De hoogte van deze ‘sticks’ zegt iets over de koerswaarde in het aangegeven tijdsbestek (en niet over de hoeveelheid gehandelde MCAP).

 

Trading history MCAP/BTC

Trading history MCAP/BTC geeft de laatste transacties duidelijk weer, van alle transacties die hebben plaatsgevonden de afgelopen periode. Het is een logboek compleet met datum en tijdseenheid wanneer de transactie heeft plaatsgevonden. Het laat ook goed zien of het koop of verkooporder was met de koers ten tijde van de transactie, het aantal MCAP’s van de order en de waarde ervan uitgedrukt in Bitcoins.

 

Het aanmaken van een account

Voordat je de stappen van hierboven kan gebruiken moet je wel eerst een account hebben. Deze maak je als volgt aan. Je gaat naar www.c-cex.com klik onder het inlogscherm op ‘create account’. Volg de stappen en je ontvang een e-mail in je inbox om het account te verifiëren.