Handleiding Coss

Deze handleiding is geschreven om te handelen via een desktop PC. Coss is wel webbased en slecht toegankelijk via een smartphone. Wij gaan ervan uit dat je een klein beetje verstand hebt van cryptocurrencies, zo niet lees dan een aantal pagina’s op onze website.

Het aanmaken van een account

Heb je nog geen account bij Bittrex dan laten wij nu zien hoe je dat aanmaakt. Wanneer je naar www.cross.io gaat en je klikt rechtsboven op register zie je het volgende scherm verschijnen.

Registreren bij Coss

Vul al deze gegevens naar waarheid in en klik vervolgens op ‘REGISTER ACCOUNT’. Wanneer je dit hebt gedaan ontvang je binnen enkele secondes je een e-mail van Coss met een verificatielink. Door hier op te klikken heb jij jouw account op Coss geactiveerd.Vervolgens log je in.

De afbeelding van hierboven zie je verschijnen wanneer je voor het eerst een keer inlogt bij Coss. Nu gaan we uitleggen hoe je er voor kan zorgen hoe je cryptocurrency kan kopen op de exchange van Coss.

Deposit

Coss is alleen maar een platform waarop gehandeld wordt volgens het vraag en aanbod principe. Om te kunnen traden op het platform van Coss heb je een positief saldo nodig. Het is mogelijk verschillende cryptocurrency naar de exchange te sturen.

Door rechtsboven na het inloggen op Deposit te klikken verschijnt er een ‘pop-up’ met verschillende digitale munten.

Wij leggen het uit aan de hand om het saldo van Bitcoin positief te maken om zo te kunnen handelen op Coss. Door op BTC te klikken ga je naar een nieuwe pagina.

 

In de afbeelding hierboven hebben wij het een en ander omsingeld. ‘BTC wallet adress’ en een hoop cijfertjes en lettertjes. De cijfertjes en lettertjes is het ontvangstadres van je BTC wallet. Als jij bitcoins koopt  of in een andere wallet hebt staan moet je dit adres opgeven. Als je dan op verzenden klikt ontvang jij Bitcoin(s) in je Bitcoin wallet op Coss.

Wanneer je BTC naar dit adres heb overgemaakt dan ga je naar het linkermenu en klik je op ‘Wallet’. Je ziet een hoop digitale munten en alle staat op ‘0’.

In dit overzicht staat BTC nog op ‘0’. Wanneer je naar dit adres verstuurd dan zal er naar enige tijd de hoeveelheid die jij gestuurd hebt hier verschijnen. Wanneer het netwerk in beweging is zie je dat ook in dit overzicht.

Om nu eindelijk te kunnen beginnen met het handelen op Coss moet je wel een aantal belangrijke termen weten. Het volgende scherm verschijnt wanneer je op exchange klikt verschijnt er op het scherm precies hetzelfde als hierboven. In de linker column zie je alle digitale munten die te verhandelen zijn op Coss. Bovenin heb je een zoek functie waarmee je de cryptocurrency sneller kan vinden.

Je ziet meteen het koersverloop dat noemen we een candlestick diagram waarin het koersverloop duidelijk is. Je kan nog meer uit de grafiek halen maar daar komen we later op terug. Wij hebben voor het gemak de cryptocurrency ‘ZEN’ gebruikt als voorbeeld.

Je ziet naast de grafiek een tabel staan met het koersverloop in Bitcoin waarde en in US Dollar. “Last” is de koers van de laatste transactie die heeft plaats gevonden op Coss. Dit betekent niet automatisch dat het dan een verkooporder is geweest want het kan namelijk ook een kooporder zijn.

“VOL USD” is de totale waarde van ZEN waarin gehandeld is in de afgelopen 24 uur. “24HRHIGH” is op dat moment de hoogste prijs van een transactie in de afgelopen 24 uur. “24HRLOW” is juist de laatste prijs van een transactie wat heeft plaats gevonden in de afgelopen 24 uur.

ORDER HISTORY

De order history geeft duidelijk weer van alle transacties die hebben plaatsgevonden de afgelopen periode. Het is een logboek compleet met datum en tijdseenheid wanneer de transactie heeft plaatsgevonden. Het laat ook goed zien of het koop of verkooporder was met de koers ten tijde van de transactie, het aantal ZEN’s van de order en de waarde er van uitgedrukt in Bitcoins.

TRADING

 

Wij laten nu zien hoe je ZEN’s kan kopen. Stel je wilt 100 ZEN-kopen. Je vult bij Amount 100 in. We zien dat de vraagprijs in het voorbeeld hierboven 0.00460000 Bitcoin per ZEN is. Maar eigenlijk vind je dat net te duur, dan kan je handmatig invullen. Je vult wel het aantal units in op 100 en bij Bid vullen wij 0.00450000 in.

Bij Total incl fee zien wij een bedrag staan, dat is het aantal ZEN’s x de waarde van de prijs ZEN, het bedrag ligt hoger dan het aantal x de waarde. Dit komt omdat Coss een fee hanteert van 0,20% per transactie.

 

Als je wilt verkopen ga je een sell order aanmaken. Dat werkt precies hetzelfde als een Buy order maar dan gebruik je de rechterkant. Nu is het de vraag of je je ze met winst of verlies gaat verkopen.

GA NAAR COSS >>