Handleiding HitBTC

Deze handleiding is geschreven om het voor jouw duidelijker te maken hoe je met behulp van een desktop PC kan handelen op het exchange platform HitBTC. Wij gaan er wel vanuit dat je een klein beetje kennis hebt van cryptocurrency, anders raden wij je aan om dat eerst even te doen.

GA NAAR HITBTC >>

 

Het beginnen met handelen van NEO

Wanneer je inlogt op https://hitbtc.com/ zie je het volgende scherm verschijnen als hierboven. Je ziet een grafiek met rode en groene staafdiagrammen, dit noem je een cadlestick diagram. Deze grafiek laat meer zien dan dat je nu op het eerste ogenblik ziet, later meer.

Naast de grafiek zie je een tabel met Instrument staan met daarin allerlei cryptocurrency. Je ziet Price, dat is de laatste koers van de laatste transactie in Bitcoin. Dit kan een verkooporder of en kooporder zijn. Volume (BTC) is de totale waarde in Bitcoin wat er in de afgelopen 24 uur in is gehandeld.  Change is het verschil in procenten in de afgelopen 24 uur.

Orderbook NEO/BTC

Rechtsonder van de grafiek zie je het Orderbook NEO/BTC staan. Dit is een goed overzicht van alle koop en verkooporders die handleraren hebben geplaats voor NEO. Aan de linkerkant staan de orders die graag NEO willen kopen voor een bepaald bedrag en aan de rechterkant zie je de orders van handelaren die NEO willen verkopen voor een bepaald bedrag.

“SUM” is het totale volume in Bitcoin wat de order die geplaatst is waard is tot aan de betreffende order. ‘Amount’ betekent de hoeveelheid NEO die verhandeld moet worden. Bid is de waarde van NEO in Bitcoin waarvoor ze willen kopen. ASK staat aan de rechterkant en dat is de waarde in Bitcoin waarvoor handelen NEO willen verkopen.

Als je terug gaat naar de grafiek van hierboven zie je dat er aan de bovenkant verschillende tabbladen zichtbaar zijn. Daaronder zie je een keuzevak voor de tijdseenheid in de grafiek. Als je Bittrex altijd op start dan staat de tijdeenheid altijd op 30 minuten maar die kan je zelf aanpassen naar dagen, weken en maanden. In de timeline zie je een grafiek met candlesticks. De hoogte van deze ‘sticks’ zegt iets over de koerswaarde in het aangegeven tijdsbestek (en niet over de hoeveelheid gehandelde NEO’s).

GA NAAR HITBTC >>

Uitleg candlestick

Wanneer je met de muis over een candle heen gaat, verkrijg je meer informatie. Dit zie je dan net boven de grafiek.

  • O (Opening) is de openingskoers in Bitcoin van het aangegeven tijdstip.
  • H (Highest) is de hoogste koers in Bitcoin gedurende deze candle (staaf).
  • C (Closing) is de koers in Bitcoin op het eindstip van deze candle.
  • L (Lowest) is de laagste koers in Bitcoin gedurende deze candle.
  • V (Volume) het totaal aantal verhandelde NEO’s gedurende deze candle.
  • B (Bitcoin) de totale waarde in Bitcoin dat het volume waard was tijdens deze candle.

Wanneer het verschil tussen de sluitingstijd en de openingskoers groen is dan, dan is de waarde van de sluitingstijd hoger dan de openingskoers van de candle. Wanneer de sluitingskoers lager ligt dan de openingskoers tijdens de candle, dan is deze rood.

Als je op het tabblad ‘Order Book’ klikt dan zie je een grafische weergave van de openstaande order in het orderboek. De bids worden groen weergegeven, dan zijn de order die handelaren willen kopen, aks zijn de orders van handelaren die willen verkopen en dat wordt in het rood weergegeven. Als je met je muis de grafiek volgt dan zie je het handelsvolume in NEO en in Bitcoin.

Time & Sales NEO/BTC

Time & Sales NEO/BTC geeft de laatste 100 transacties duidelijk weer van alle transacties die hebben plaatsgevonden de afgelopen periode. Het is een logboek compleet met datum en tijdseenheid wanneer de transactie heeft plaatsgevonden. Het laat ook goed zien of het koop of verkooporder was met de koers ten tijde van de transactie, het aantal NEO’s van de order en de waarde ervan uitgedrukt in Bitcoins.

Het aanmaken van een account

Voordat je de stappen van hierboven kan gebruiken moet je wel eerst een account hebben. Deze maak je als volgt aan. Je gaat naar www.hitbtc.com. Klik rechtsboven op Sign Up en je ziet het volgende scherm verschijnen.

Je vult je gegevens in en klikt op Register.

Wanneer je voor de eerste keer inlogt zie je een soort gelijk scherm als dit verschijnen.

GA NAAR BITONIC >>

 

DEPOSIT

Voordat je kan gaan traden op HitBTC moet je eerst een positieve wallet hebben op de exchange. Wij laten hieronder zien hoe je Bitcoin naar een wallet op HitBTC kan versturen. Je gaat naar linksboven en klikt op account. Je ziet dit verschijnen;

Vervolgens klik je op het plusje onder Disposit bij BTC Bitcoin. Het volgende scherm verschijnt dan.

Je ziet een wallet adres verschijnen, dat is jouw eigen Bitcoin adres in HitBTC. Je kan vanaf je eigen wallet Bitcoins hierheen versturen. Het duurt ongeveer maximaal 1 uur om de Bitcoin van je eigen wallet te verplaatsen van de ene naar de andere wallet. Het komt dat te staan in je main account en je kan het dan verplaatsen naar verschillende trading account die je dan bezit.

Trading

GA NAAR HITBTC

Wij laten nu zien hoe je NEO’s kan kopen. Stel je wilt 100 NEO-kopen. Je vult bij amount 100 in. We zien dat de vraagprijs (estimate price) in het voorbeeld hierboven 0.00080800 Bitcoin per NEO is en klikt op By Market. Je vindt dit bedrag net te hoog en wilt NEO kopen voor een lager bedrag. Dit kan door op het tabblad Limit te klikken. Bij amount vullen wij weer 100 in. Maar bij Bid vullen wij nu 0.078 BTC in.

En je klikt weer op Buy Market. Het bedrag ligt iets hoger dan de waarde, dit komt omdat HitBTC een fee vraagt van 0,1%.

GA NAAR HITBTC >>

Te weinig saldo?

Wij hebben op dat moment voldoende Bitcoin om deze orde te plaatsen maar wanneer je dit niet hebt moet je het vogelde doen.

Wil je het totaal aantal Bitcoin wat je op dat moment ter beschikking hebt verkopen voor NEO dan eerst bij Total de prijs in en je ziet dan het aantal NEO’s dat jij kan kopen verschijnen.

Maar wij gaan verder met voldoende saldo. Je klikt op de blauwe button met Buy Market. De order die wij hebben geplaatst verschijnt in het orderboek, afhankelijk of er nog orders zijn die een hoger bedrag bieden en blijft deze net zo lang daar staan totdat deze volledig is uitgevoerd of dat wanneer jij de order annuleert. De fee die jij moet betalen over de transactie wordt alleen maar afgedragen nadat de order is uitgevoerd. Je kan orders plaatsen zoveel je maar wilt zonder dat je daar ook maar een vergoeding over moet afdragen. Wanneer jouw order in het orderboek staat is het de vraag of iemand 100 NEO wilt verkopen voor jouw opgegeven bedrag.

In verloop van tijd wordt de order uitgevoerd heb jij deze in bezit en kan je er 2 dingen mee doen. Je kan de NEO weer verkopen via HitBTCof je haalt de NEO van HitBTC af.

Als je wilt verkopen ga je een sell order aanmaken. Dat werkt precies hetzelfde als een Buy order maar dan gebruik je de rechterkant. Nu is het de vraag of je je ze met winst of verlies gaat verkopen.

Withdraw

Wil jij graag de aangekochte(n) NEO van HitBTC afhalen dan gaat dat als volgt. Ga weer naar je account linksboven. Klik op withdraw en het volgende scherm verschijnt;

Je vult bij Amount het aantal in wat jij van de exchange wilt halen en vult het adres van jouw wallet in waar jij NEO naartoe wilt verplaatsen en klikt op withdraw. Er wordt geen fee gevraagd

Hierna krijg jij een bevestigingsmail waarin jij bevestigt dat je NEO verplaatst naar een ander adres. Wij hebben nu in het kort uitgelegd hoe het handelen in HitBTC

Wij raden aan

Wij raden je wel aan om geen grote hoeveelheden cryptocurrency te laten staan op je HitBTC wallet. Handelsplatformen zoals een HitBTC worden nog wel eens gehackt of gaan failliet. Dat betekent dat je dan je munten kwijt bent. Daarnaast raden wij je aan dat je bij Settings op HitBTC kan kiezen voor 2FA, je moet dan bij het inloggen en verplaatsen van je munten op HitBTC een extra code gevraagd.

GA NAAR HITBTC >>

 

GA NAAR BITONIC >>