Hardware wallet

Bitcoins of andere cryptocurrency moet je niet laten staan op een exchange. Kleine hoeveelheden is nog wel te doen om snel mee te kunnen handelen maar grote hoeveelheden raden wij aan om van een exchange af te halen en te plaatsen in een hardware wallet.

De veiligste en een relatief eenvoudige manier om bitcoin of andere cryptocurrency op te slaan is misschien wel een hardware wallet. Een hardware wallet is een klein apparaat dat ontworpen is om in eerste instantie bitcoins op te slaan. Door de toenemende interesse naar andere munten (altcoins) worden steeds meer nieuwe hardware wallets toegankelijker voor andere munten. De bedoeling van een hardware wallet is om verschillende cryptocurrency veilig op te slaan. Je kan op deze manier bitcoins en andere digitale munten offline bewaren. Door het offline te bewaren worden ze niet blootgesteld aan virussen of internet en zijn eigenlijk niet te hacken.

Private Key

Een hardware wallet heeft de beschikking over een geheime sleutel (private key) deze is noodzakelijk voor een autoriseren van een transactie. Bewaar deze sleutel goed en sla deze desnoods op in een kluis.

Een hardware wallet heeft geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Deze maatregelen maken het praktisch onmogelijk om je Bitcoins of Altcoins te verliezen aan een hacker. Het brengt nog een ander voordeel met zich mee, een hardware wallet is niet verbonden met internet en daarmee komt het niet in aanraking met virussen en of malware.

Ledger Nano S-hardware wallet

De meeste gebruikers van een hardware wallet gebruiken de Ledger Nano S. Het is op dit moment de meest uitgebreide en veilige cryptocurrency wallet in zijn soort. De hardware wallet ondersteunt niet alleen bitcoin maar ook Ethereum, DOGE, DASH, STRAT en XRP. Het team van Ledger is steeds in ontwikkeling en heeft in het verleden al aangetoond dat ze de populaire cryptovaluta’s blijven ondersteunen. Dit betekent dat je steeds meer cryptovaluta kan bewaren op je hardware wallet. Naast een hele goede beveiliging voor cryptocurrency transacties heeft de Ledger Nano S ook een FIDO U2F ondersteuning. Dit is een extra techniek op je Ledger Nano S en je kan die gebruiken om toegang tot (web)applicaties te beschermen, een Gmail of een Facebook.