Hoe gebruik je de IDEALCASH wallet

IDEALCASH is nog maar een kleine onbekende cryptocurrencie maar begint steeds meer bij het grote publiek bekent te raken. IDEAL is op dit moment alleen nog maar te verhandelen via de exchange van ICQbase. Dit is een kleine handelsplatform met nog niet een al te hoog volume. IDEAL is wel de meest verhandelde token. Wanneer je eenmaal in het bezit bent van IDEAL dan kan je ze in de wallet op ICQbase laten staan maar dat adviseren wij om 2 redenen niet. De eerste reden is dat kleinere exchanges nog wel eens ten prooi vallen van hackers en dan ben je de tokens kwijt en de andere reden is dat het opslaan van IDEAL in wallet van de ontwikkelaars beloont wordt. Je kan jaarlijks 30% stakes ontvangen door the participeren op het netwerk.

Hoe werkt de 30% stakes van IDEAL?

Door naar de website van IDEALCASH te gaan en vanuit daar de wallet voor jouw computer te downloaden(MAC, Linus en Windows) of de mobiele wallet voor alleen Android gebruikers. Voor zowel een PC en een mobiele wallet geldt 30% stakes, er zit geen onderscheidt tussen. Wij leggen hier de manier uit hoe je de wallet kan synchroniseren met de blockchain van IDEALCASH.

MAC wallet IDEALCASH

Door de volgende stappen te volgen op een Mac computer kan jij optimaal gebruik maken van een IDEALCASH wallet;

 1. Ga naar www.idealcash.io/downloads/
 2. Download MacOs wallet en Download Config File
 3. Eenmaal gedownload pak je .zip bestand uit en zet je de IdealCash wallet tussen programma’s of laat hem permanent in je dock staan.
 4. Open de wallet en sluit hem daarna direct weer af.
 5. Nu moet je het volgende doen. Je opent ‘Finder’ en je ziet bovenin naast het appeltje een menu balk verschijnen met ‘Archief’ ‘Wijzig’ ‘Weergave’ ‘Ga’ ‘Venster’ ‘Help’ Je klikt vervolgens op ‘Ga’ –> Ga naar map en vult het volgende in, /Users/(yourusername)/Library/Application Support. (yourusername) verander je in de naam van je computer. Er verschijnt een nieuw map in finder.
 6. Zoek de map idealcash, open deze en sleep het ‘Config’ bestand in deze map.
 7. Open de wallet weer en wacht voor ongeveer 20min. Je ziet dat de wallet gaat synchroniseren. Dit neemt wel enge tijd in beslag omdat je bij de eerste keer de gehele blockchain moet synchroniseren. Dit kan wel een paar uur duren.

Doorloop je deze stappen en je krijgt het niet voor elkaar dan kan het aan je firewall liggen op je Mac. Het volgende dien je dan te doen. Ga naar de instellingen van je computer (systeemvoorkeuren) ga vervolgens naar Beveiliging en privacy en dan naar Firewall. Zet deze dan uit en je ziet dan dat het werkt. Je moet altijd eerst de wallet volledig synchroniseren voordat je over gaat tot het versturen van IDEAL naar je wallet.

Windows wallet IDEALCASH

 1. Ga naar www.idealcash.io/downloads/
 2. Download Windows wallet en Download Config File
 3. Eenmaal gedownload pak je .zip bestand uit en zet je de wallet op je bureaublad+ de config bestand.
 4. Open de wallet en sluit hem daarna direct weer af.
 5. Nu moet je het volgende doen. Je opent ‘Deze computer’ en je gaat naar de ‘C schijf’ en klik daarna op de map ‘Gebruikers’. Je klikt op de username van je computer en vervolgens klik je op de ‘View’ optie en vink je de ‘verborgen mappen’ aan. Het vogende ga je nu doen. Je opent de map ‘Appdata–>Roaming–>IDEALCASH map. Wanneer je map hebt geopend sleep je het bestandje van de config file in deze map.
 6. Open de wallet weer en wacht voor ongeveer 20min. Je ziet dat de wallet gaat synchroniseren. Dit neemt wel enge tijd in beslag omdat je bij de eerste keer de gehele blockchain moet synchroniseren. Dit kan wel een paar uur duren.

Wanneer ontvang je stakes?

Eenmaal wanneer je wallet is gesynchroniseerd met de blockchain van IDEALCASH zal het maximaal 8 uur duren voordat je de eerste stakes ontvangt. Je ontvangt het alleen als je de wallet  open laat staan. Dit betekent dat je de computer niet kan afsluiten. Daarom is een mobiele wallet wel wat handiger want je telefoon zet je eigenlijk nooit uit, alleen als de batterij leeg is.

Zorg er wel voor dat je de wallet beveiligd met een wachtwoord. Sluit de wallet af en open de IDEALCASH wallet, ga terug naar instellingen en ‘unlock’ de wallet. Vanaf nu begint het staken van je wallet.

Back-up maken van je wallet

Wanneer je de munten hebt verstuurt naar je wallet dien je een back-up te maken van de wallet. Je beschermt jezelf hiermee bij eventuele verliezen. Je opent de map weer door naar /Users/(yourusername)/Library/Application Support te gaan. Je kopieert het bestandje wallet.dat en slaat dit op een USB stick of externe harde schijf. Dit bestandje is nodig om alles weer terug te zetten bij eventuele verliezen. Maak daarom met enige regelmaat een back-up van je wallet zodat je bij een eventueel verlies of het niet werken van je wallet alles weer terug kan zetten naar hoe het was.

Voor Windows gebruikers geldt hetzelfde en volg je de stappen opnieuw om in de IDEALCash mapt te komen en je kopieert het bestandje wallet.dat.