Hoe werkt staken?

Om deze pagina vanaf minuut 1 goed te begrijpen moet je eerst het verschil weten tussen Proof of Stake (POS) en Proof of Work (POW) munten.

Proof-of-stake (PoS) is een type algoritme waarmee een cryptocurrency blockchain-netwerk gedistribueerde consensus tracht te bereiken. In tegenstelling tot proof-of-work (PoW) -gebaseerde cryptocurrencies (zoals bitcoin), waarbij het algoritme deelnemers beloont die gecompliceerde cryptografische puzzels oplossen om transacties te valideren en nieuwe blokken te maken (mijnen), in op PoS gebaseerde cryptocurrencies de maker van het volgend blok wordt gekozen op een deterministische (pseudo-willekeurige) manier, en de kans dat een account wordt gekozen, hangt af van zijn hoeveelheid.

Dit vertelt ons dat we niet hoeven te minen of de hulp moeten inschakelen van CPU en GPU die 24/7 draaien. We kunnen munten op een veel eenvoudigere manier verdienen.
We moeten eerst een wallet downloaden – voor elke munt – die 24 uur per dag 7 dagen per week lopen om blokken te raken op basis van de munttijd. Je hebt geen grafische mijnbouwkaart meer nodig en de wallet kunnen draaien op bijna elke pc.

Elke PoS-munt werkt op een andere manier – sommige munten moeten 6,12 of 24 uur rijpen om staken te ontvangen, sommige munten slaan om de paar dagen een beloning. Ik zal proberen je elke munt gedetailleerde informatie te geven, zodat je weet hoe en wanneer je je volgende beloningen zult ontvangen.

Nadat je de basisinformatie hebt ontvangen, moeten we 3 eenvoudige stappen volgen om te beginnen met het staken van munten:

Hoe gaat dat in zijn werk met een wallet?

Een wallet zal 24 uur per dag, 7 dagen per week open staan – zoals hierboven al vermeld – om ervoor te zorgen dat jouw overgeschreven munten kunnen rijpen en inzetten kunnen ontvangen. Je hebt twee mogelijkheden om dit ‘probleem’ aan te pakken.

Mogelijkheid 1 Je kunt de pc de hele dag aan laten om ervoor te zorgen dat munten rijpen en gaan staken

Mogelijkheid 2 Je stelt een Windows Server in.

De meerderheid kiest voor mogelijkheid 1 en laten een pc de hele dag aan staan.

Waar kan ik PoS munten kopen?

Bijna elke PoS-munt is genoteerd op verschillende beurzen. Op dit moment hebben we een heleboel actieve exchanges, dus het is altijd de moeite waard om de prijs van één munt op elk van de vermelde sites te vergelijken.

De meest gebruikte exchange die worden gebruikt voor PoS is Cryptopia en YoBit. Nadat je jouw Bitcoins / DOGE / LTC naar een van de beurzen hebt verzonden, kan je beginnen met het verhandelen van PoS-munten. Stel eenvoudig een kooporder in met een satoshi-prijs waarvan jij denkt dat dit de juiste prijs is of neem een van de open verkooporders om uw gewenste hoeveelheid PoS-munten te krijgen.

Hoe installeer ik een wallet?

Je moet begrijpen dat elke munt zijn eigen unieke wallet gebruikt. Je moet dus voor elke munt een wallet  downloaden en alle processen tegelijkertijd laten lopen.

Stap 1 Download de Wallet

Ga naar de website van jouw digitale munt. Wij hebben ervoor gekozen om OPC te kiezen en laten zien hoe je de wallet moet downloaden.

Stap 2 Synchroniseer de portemonnee en codeer deze

Nadat u de portefeuille hebt gedownload, kunt u deze voor de eerste keer openen door de toepassing te starten. De volgende stap is om naar “Instellingen -> Portefeuille versleutelen” te gaan om een ​​wachtwoord in te stellen die jij eenvoudig kan onthouden en dat niet zo eenvoudig te raden is. Nadat je een wachtwoord hebt ingesteld, word je vriendelijk verzocht de portemonnee opnieuw op te starten, doe dit alstublieft. De portefeuille wordt nu gesynchroniseerd met het huidige blok, afhankelijk van hoe oud en snel de munt is. Dit kan enkele minuten tot uren duren. Als je klaar bent met synchroniseren, navigeer dan opnieuw naar “Instellingen” en ontgrendel je portemonnee door je wachtwoord in te voeren. Deze vooruitgang is nodig om de portemonnee te laten “werken” met jouw munten.

Stap 3 Breng de munten over naar je portemonnee

Navigeren naar “ontvang munten” -tab toont jouw wallet adres. Dit adres moet worden gebruikt om munten vanaf een exchange of andere wallet over te zetten naar jouw gecodeerde portemonnee.
Nadat je de munten hebt overgemaakt, ontvangt u een nieuwe transactie in de wallet. Nadat je ze hebt ontvangen, ben je klaar met de basisconfiguratie en beginnen je munten te rijpen.