ICO

ICO Branche Start Einde Meedoen
Wikibits Wetenschap 15-02-2018 14-02-2018 Wikibits Token
WePower Groene Energie 01-02-2018 14-02-2018 WePower Token
Game Machine Gaming 14-12-2017 31-01-2018 Game Machine Token
Bitfincoin Financiele markt 27-12-2017 26-01-2018 BitfincoinToken
Scorum Sport 14-01-2018 10-02-2018 Scorum Token

ICO is een term die je steeds vaker zal gaan horen. Ook in het nieuws. Daarom is het goed deze website in de gaten te houden. ICO staat voor ‘Initial Coin Offering’ en hiermee kan een belang of een stem in een bedrijf gekocht worden. Ook kan het zijn dat er recht op een gedeelte van de winst gekocht kan worden. Bedrijven zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om nieuwe investeerders aan te trekken. Nu de digitale munten zoals de Bitcoin een grote groei doormaken wordt hier door bedrijven slim gebruik van gemaakt. Wanneer een bedrijf nu zoekt naar nieuwe investeerders is er steeds vaker de mogelijkheid om van ICO-gebruik te maken.

Het bedrijf maakt een eigen munt met een waarde of een tegenprestatie. Investeerders kunnen deze munt kopen. Het betalen kan dan ook met digitale munten zoals Bitcoin. Het gekochte kan dan bijvoorbeeld recht geven op een percentage van de winst. Ook kan er een stem in het bedrijf gekocht worden. ICO is dus te vergelijken met aandelen. Alleen de mogelijkheden zijn groter. Ook is het makkelijker om via ICO een investering te doen dan om aandelen te kopen.

ICO in de media

Digitale munten zijn steeds vaker in de media en dit geldt ook voor ICO. Daarom is het een afkorting (en term) die je steeds vaker zal horen. Ook is het vaak in het nieuws aangezien een ICO vele doelstellingen kan hebben. Wanneer een bedrijf een financiƫle injectie wil hebben en er wordt voor ICO gekozen dan zijn de mogelijkheden groot. Met ICO kan er bijvoorbeeld een eigen betaalmiddel worden gemaakt. Ook kunnen er dezelfde mogelijkheden als met aandelen worden aangeboden. ICO biedt meer mogelijkheden om sneller een financiering binnen te halen. Dit is voor bedrijven interessant en daarom is de term steeds vaker in de media te vinden.

Voorbeeld van ICO

Een mooi voorbeeld van hoe interessant ICO voor een bedrijf kan zijn dat zijn de digitale munten die zijn uitgegeven door Storj.io. Het bedrijf wat onder andere opslag in de cloud aanbiedt heeft door ICO aan te bieden een behoorlijk bedrag binnengehaald. Met de munten die werden uitgegeven konden de investeerders ook weer betalen bij het bedrijf. Storj.io sloeg dan ook een dubbelslag. Niet alleen werd er door ICO veel geld binnengehaald waardoor het bedrijf kon groeien. Doordat de investeerders de digitale munten ook weer uitgaven werden er ook nieuwe klanten aangetrokken.

Blijf op de hoogte

Zoek je een goede manier om te investeren dan kan ICO een mooi rendement bieden. Net als bij andere investeringen is het wel zo dat je goed je huiswerk dient te doen. Lees over het bedrijf en kijk of de doelstellingen realistisch zijn. Doet het bedrijf het goed dan zal de ICO in waarde stijgen en dan zullen deze met een fraaie winst verkocht kunnen worden. Ben je nieuw met ICO hou dan ook alle nieuws op deze website goed in de gaten. Hier lees je alles over deze nieuwe manier van investeren en dit geeft je een goed beeld van wat de mogelijkheden zijn.