Wat is een ICO?

ICO staat voor ‘Initial Coin Offering’. Het is geen digitale munt zoals de Bitcoin wel is. Wel heb je met ICO de mogelijkheid om digitale munten aan te schaffen. ICO is een manier om te investeren in een bedrijf. Het bedrijf biedt dan eigen tokens aan en deze kunnen met digitale munten zoals de Bitcoin of de Litecoin worden gekocht. De munten die worden verkregen kunnen verschillende mogelijkheden bieden. Het doel van de aangekochte munt is altijd om te investeren binnen een bedrijf. De bedrijven die ICO aanbieden maken dan ook altijd een eigen digitale munt die in ruil voor de investering wordt gegeven.

ICO is dan ook vergelijken met aandelen. Het voordeel van ICO is dat er meer mogelijkheden zijn. Met een aandeel koop je een deel van het bedrijf. Dit hoeft bij een ICO niet het geval te zijn. Het kan ook zijn dat er alleen het recht op een gedeelte van de winst wordt gekocht. Net als met aandelen kan er ook een stem binnen het bedrijf worden gegeven. Wanneer het bedrijf goede resultaten behaald dan zal de ICO met een leuke winst kunnen worden verkocht.

Waarom ICO in plaats van aandelen

Wanneer je dit leest dan kun jij je afvragen waarom je voor ICO moet kiezen in plaats van het handelen in aandelen. Er zijn meerdere redenen. De mogelijkheden zijn groter zoals net al werd aangegeven. Ook werkt het makkelijker. De digitale munten die worden verkregen door het investeren kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Dit kunnen ook weer betaalmiddelen zijn waarmee binnen het bedrijf betaalt kan worden. Weet dus goed wat er met de digitale munten gedaan kan worden.

Het investeren door ICO is interessant en wordt steeds meer gedaan. We willen je ook aanraden de nieuwspagina op deze website goed in de gaten te houden. Daar zie je ook wat de meest recente mogelijkheden zijn. Misschien zie je wel een interessant project waar je in zou willen investeren. Aangezien de meeste projecten lage prijzen hebben is het een mogelijkheid om ook met een kleinere portemonnee investeringen te doen.

Waar dien je op te letten bij ICO

Wil je meedoen met ICO en een investering doen dan zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten. Kijk eerst naar de ICO-structuur en zorg dat je weet hoe het geld wordt beheerd. Kijk daarbij ook goed naar de beveiliging. Een betrouwbare ontwikkelaar is ook bijna een must bij ICO.

Verder dien je goed naar het project te kijken waar je in investeert. Zijn de doelstellingen haalbaar en geloof jij ook in het project. Lees je goed in en blijf op de hoogte. Weet het bedrijf goede zaken te doen door de investeringen die behaald zijn met ICO dan zal de investeerder daarvan profiteren. Dan zijn er ook zeer fraaie rendementen mogelijk. Aangezien de mogelijkheden groter zijn dan bij het handelen in aandelen is het ook voor deze handelaren aan te raden zich te verdiepen in ICO. Het kan een goede manier zijn om leuke en winstgevende investeringen te plaatsen.