Ben jij in het bezit van Litecoin? Dan bestaat er een kans dat er mooie weken aan komen, dus verkoop niet! Afgelopen week heeft Litecoin Litepay gelanceerd. Dit is een betaalsysteem dat de mogelijkheid moet creëren om Litecoin naar fiat geld om te wisselen. Wanneer je winsten behaald met een digitale munt is het af en toe een hoop werk om dat geld uit de markt te halen en om te zetten naar fiat geld. Litepay beloofd dat ze die methode veel eenvoudiger maken.

2018 moet het jaar van Litecoin worden

Charlie Lee is de geestelijk vader van Litecoin en uiteraard heel optimistisch. Hij waagt zich aan een voorspelling en zegt dat zijn munt in 2018 Bitcoin Cash nog gaat passeren qua marketcap. Dit klinkt wel heel optimistisch maar normaal gesproken is de bedenker van Litecoin heel kritisch over zijn eigen munt. Bitcoin Cash is een grote naam in het landschap van cryptocurrency en staan nu op een vierde plaats. De top ziet er op dit moment zo uit;

top 6 marketcap litecoin

Als je naar dit overzicht kijkt dan zal Litecoin nog wel een groot gedeelte van de marketcap van Bitcoin Cash af moeten pakken en verdriedubbelen. Op het moment van schrijven is Litecoin $151 waard en heeft afgelopen dagen wel wat waarde moeten inleveren. Nu Bitcoin eindelijk weer wat stabieler is zijn investeerders op zoek naar een sterke stijger, Litecoin zou dat zo maar kunnen worden.

Oprichter Lee heeft zelf gezegd dat hij in december al zijn Litecoins heeft verkocht. Dat is een nobele zet van hem en probeert zo belangenverstrengeling te voorkomen. Dat blijft natuurlijk wel lastig want je kunt nooit controleren of hij echt alles heeft verkocht en daarnaast zal je niet zomaar iets helemaal links laten liggen als jij er oprichter van bent.

Omdat de cryptomarkt nog steeds heel erg volatiel is, blijft het investeren in een bepaalde munt wel enige risico’s met zich meedragen. De markt is heel gevoelig voor positieve of negatieve Twitter berichten, wel of niet een aankondigingen etc etc. Soms profiteer je er van maar het kan ook zo zijn dat een munt afgerekend wordt op bepaalde nieuws.

Wat is de rol van Litepay?

Litepay kan hier een belangrijke rol in spelen, veel cryptocurrencies hebben nu al een uitstekende technische basis maar die zijn niet altijd te gebruiken in de ‘echte’ wereld. Ze zijn vaak niet toepasbaar op de huidige betaalsystemen en manier van zaken doen. Litepay zegt dat zij de ‘missing link’ zijn om dit probleem op te lossen. Ze kunnen winkelketens de mogelijkheid gegeven om op een simpele manier cryptocurrency als betaalmiddel te accepteren. Dit opent nieuwe perspectieven voor Litecoin en kan een boost geven aan de waarde van de digitale munt. De vraag en marketcap zal toenemen als blijkt dat Litepay een geslaagd werkend concept is.

 

Heel veel cryptocoins kunnen hun beloftes vaak nog niet inwisselen voor een tastbaar product. Litecoin is met Litepay hard op weg om dit wel voor elkaar te krijgen. De digitale munt mag dan voor een waarde van $150 staan op dit moment maar dat zou zomaar eens omhoog kunnen schieten als dit werkt. Litecoin is eenvoudig te kopen via Litebit en profiteer nu nog van een relatief goedkope munt. Litepay zal beschikbaar zijn in 41 landen. Het format heeft een hoop potentie maar nu zal deze potentie omgezet moeten worden voor een vraag van bedrijven.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here