Litecoin, beter bekend als het zilver van de digitale munt (Bitcoin is goud) is dit jaar al met 1400 procentpunten gestegen. In januari 2017 was die nog $3,70 waard en tikt nu al $62,35  aan.

Litecoin is gecreerd door een ex-Google medewerker, Charlie Lee, die sinds 2011 werkte op de LTC en werkte aan de verbetering van het Blockchain Netwerk en die in 2013 lanceerde. En heeft visie uitgesproken waarom Litecon zich zo in de top van de cryptocurrency vestigde en heeft al een marktaandeel van 3,2 miljard dollar.

Een transactie van Litecoins duurt slechts 2 minuten, terwijl een transactie van bitcoins maximaal 100 minuten kunnen duren. Het is gemakkelijker om het Silver-concept van Litecoin te begrijpen, aangezien dit zal worden gebruikt voor dagelijkse aankopen, terwijl Bitcoin op geslagen word als een waarde.

Waarom is de prijs zo opgelopen van Litecoin, dat heeft te maken met een paar belangrijke factoren. De belangrijkste reden was de wereldwijde groeiende populariteit van de virtuele valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple.

De Bitcoin Cash (BCH) werd veel verkocht in Azië, terwijl beleggers daarna met die winst gingen beleggen in Litecoin (LTC) waardoor de munt ging stijgen.

De diversificatie op portefeuille die beleggers / handelaren op zoek zijn, bereiken – 18 procent van de Litecoin-vraag kwam in de vorm van bitcoin.

In Zuid-Korea worden plannen opgesteld om het gebruik van de digitale valuta door ambtenaren en autoriteiten te regelen.

Zuid-Koreaanse en Chinese uitwisselingen met dagelijkse Record Breaking handelsvolumes in slechts 24 uur. Bijna 36,9 procentpunten van all-Litecoin kopen gekoppeld in Chinese Yuan.

Toekomstige verbeteringen

Litecoin was de eerste die de Segregated Witness van SegWit malleability fix ging aanpassen, die voor het eerst ontworpen was voor Bitcoin maar pas enkele weken geleden op het BTC blockchain-netwerk was geactiveerd.

Nu is de community in afwachting van de zogenaamde Lighning Network Upgrade, die zich richt op het mogelijk maken om de transactie uit te wisselen rechtstreeks van de ene gebruiker naar de andere, die minder kost zonder een derde vertrouwde partij.

Dus, Litecoin’s netwerk-cross-atomic swapping met Bitcoin zal van grote steun zijn, met inachtneming van de marktkapitalisatie van de packleider $ 72 miljard.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here