Wat is NavCoin?

NAVcoin heeft een voornamelijk doel en dat is om de blockchain technologie die het mogelijk maken om transacties uit te voeren zo eenvoudig mogelijk te maken. NavCoin is heel populair en dat heeft 2 oorzaken. De combinatie van simpelheid en anonimiteit maken deze cryptocurrency zo populair.

De digitale valuta

Een digitale valuta heeft altijd als basis een publieke portemonnee en een publiekelijk transactieregister. Om deze eigenschappen staan alle cryptocurrency bekend en dat heeft een decentraal systeem ook nodig. Dit is nodig omdat een blockchain anders geen plek heeft om de authenticiteit van transacties controleren en te verifiëren. Door dit is een saldo van je wallet voor iedereen inzichtelijk door de publieke sleutel, maar om het saldo te beheren bestaat er een geheime sleutel (private key) die alleen in bezit is van de eigenaar.

Anoniem

Standaard zijn blockchain transacties dus altijd te herleiden, echter is er doorgaans een bepaalde mate van anonimiteit omdat in tegenstelling tot een bankrekening een cryptocurrency wallet adres niet verbonden is aan persoonsgegevens. Maar als het op een manier mogelijk is om te achterhalen wie de eigenaar van een bepaalde public key (wallet adres) is, kunnen alle aan die wallet gerelateerde transacties dus ingezien worden op de desbetreffende blockchain.

Privacy moet centraal staan

Bij NavCoin wilt zich profileren als betaalmiddel waar privacy centraal staat. Om dit voor elkaar te krijgen moet het niet mogelijk zijn om transactiegegeven te kunnen herleiden. Om dit voor elkaar te krijgen moet de blockchain gebruik maken van een unieke technologie, NacTech. Deze technologie zorgt ervoor dat de blockchain gebruikt maakt van een subchain. De subchain zorgt ervoor dat een transactie niet terug te herleiden is.