Een adviseur van de Centrale Bank van China zei dat hij de recente overheidsspanning van de binnenlandse eerste munten biedt (ICO’s) ondersteund.

Zoals eerder door CoinDesk gemeld, verhuisden de People’s Bank of China en andere toezichthouders in het land begin september om nieuwe aanbiedingen te beperken die het financieringsmodel gebruiken, waardoor partijen die digitale tokens gebruiken die gekoppeld zijn aan een blockchain niet meer kunnen uitgeven om geld op te halen om een netwerk te creëren.

Bij het aankondigen van het verbod verklaarde China dat de methode een vorm is van onwettige financiering, waardoor een reeks platform sluitingen tot stand kwam en inspanningen om de bijdragen van de investeerders terug te betalen. Volgens Sheng Songcheng, adviseur van de PBoC en een adjunct-hoogleraar economie en financiën in de China Europe International Business School, heeft de Chinese regering de juiste zet gemaakt.

Schrijver van de Chinese krant Caixin, Songcheng – die eerder heeft gezegd dat de overheid met een mandaat duidelijkheid moet verschaffen voor nieuwe ICO., beweerde dat het verbod noodzakelijk was om de ‘chaos’ die door onbetaalde financiering werd veroorzaakt, te remmen.

Hij schreef:

“Ik ben het volledig eens met het verbieden van ICO’s in China en het oproepen om terugbetalingen aan beleggers te doen. Naar mijn mening zijn deze maatregelen grotendeels gericht op het voorkomen van risico’s en de bescherming van beleggersbelang, terwijl ook de mogelijkheid bestaat om de handel verder te reguleren van virtuele valuta’s. Het is nog steeds belangrijk dat China de huidige ontwikkelingsrichting van blockchain technologie verder stimuleert. ”

Likening ICO-afgeleide tokens naar effecten – door een toenemende wereldwijde regulatie – Songcheng zei dat de push voor restituties een ‘eerlijke’ was vanuit het oogpunt van de investeerder en consumentenbescherming. Hij voegde eraan toe dat regelgevers nieuwe richtlijnen voor het model zouden kunnen invoeren zodat “iedereen bij de nieuwe regels hetzelfde speel speelt.”

Songcheng vindt dat de Bitcoin-handel de strengere regels nodig heeft, hoewel hij ook erkende dat “Bitcoin wereldwijd actief is, en het is dus moeilijk is om het volledig te verbieden.” In plaats daarvan moeten de regelgevers zich inzetten voor het gebruik voor het witwassen van geld in het bijzonder.

Ten slotte schreef de PBoC-adviseur dat “blockchain-technologie zichzelf al aanmoedigt” van de regelgevers, waarbij het werk van bedrijven als Alibaba op dit gebied wordt benadrukt als voorbeelden die door de overheid moet worden bevorderd.

“Met de opruiming van de ICO-chaos zal de blockchain gemeenschap zich meer inzetten voor het identificeren van oplossingen voor bestaande probleem en technologie, en de blockchain-industrie zal meer een voorzichtige ontwikkeling zien,” concludeerde hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here