Kwalificaties als het nieuwe goud, een bubbel, het einde van onze huidige manier van betalen worden op dit allemaal toegedicht aan de cryptomunt bitcoin. De hype rond deze virtuele munt en de daarbij behorende blockchain technologie waren genoeg redenen voor het advocatenkantoor Holla Advocaten in Brabant om een speciaal team te lanceren.

Managing partner Robert van Muijen licht op hun site toe waarom hij denkt dat het starten van een echt blockchain-team, bestaande uit 5 advocaten, een goede keuze is. Volgens hem staat de blockchain-technologie op dit moment waar in de jaren 90 het internet stond. Er zijn veel sectoren die door de blockchain-technologie een totaal andere vorm krijgen. Denk hierbij aan de financiële sector, logistiek en zorg en welzijn. Hun verwachting is dat blockchain de technologie van de toekomst zal worden.

Wat is nu precies de bedoeling van dit blockchain-team? Ze gaan naar eigen zeggen advies geven op het gebied van blockchain, smart contracts en cryptocurrencies. Op juridische nieuws-sites is de bitcoin nog niet echt een ‘hot item’, ondanks alle buitengewone hoeveelheid aandacht die deze cryptomunt op het moment krijgt.

Er is tot op heden nog weinig over dit onderwerp te vinden op plekken zoals Advocatie en Advocatenblad. Ondanks dat zijn er toch al meerdere advocatenkantoren die een echt blockchain-team samengesteld hebben. Op site zijn de specialisten van van Doorne ondergebracht in het “Team Blockchain”. Vraag is: wordt blockchain een belangrijk en beduidend deel van de praktijk in de toekomst?

 

Bron: www.quotenet.nl   Brabants advocatenkantoor lanceert blockchain-team

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here