Zes grote banken werken samen in een volgende stap om de crytpomunt te introduceren als munt. De bedoeling is om dit blockchain netwerk in te schakelen bij grote internationale transacties om deze soepeler te laten verlopen. Barclays, CIBC, Credit Suise, HSBC, MUFG en State Streep werken samen onder de naam utility settlement coin (USC), eigenlijk zijn dit de nieuwe deelnemers omdat het project al in 2015 is gestart door UBS, BNY Mellon, Deutsche Bank, Santander, NEX en start up Clearmatics.

De testen die zij gaan uitvoeren is het kijken of het idee wat zij willen ook daadwerkelijk werkt, werkt dit dan komt er een live implementatie maar dat zal nog even op zich wachten en wordt verwacht eind 2018.
Het doel van het uit te testen systeem wat gebaseerd is op de blockchain technologie is om het veel sneller grote financiƫle transacties af te ronden. Een eenvoudig voorbeeld, bank Y moet 100 euro betalen aan bank X en bank X moet nog 50 dollar betalen aan bank Y. Hedendaags worden de verplichtingen afgehandeld met lange ketens en vele tussenpersonen. Met de blockchain technologie kunnen deze 2 verplichtingen eenvoudig worden voldaan, het werkt sneller en is transparanter op deze manier.
Om te gaan kijken of dit systeem ook daadwerkelijk werkt in het hedendaagse betaal verkeerd worden er verschillende test transacties uitgevoerd waarbij echt geld de onderliggende waarde vertegenwoordigd.
Dit geld ligt ergens in een kluis of staat op een bankrekening. De blockchain technologie vertaalt, vervoert en documenteert de handelingen. Om meer steun te krijgen zijn de banken die onder uitmaken van de USC in gesprek met centrale banken en toezichthouders om meer steun te krijgen voor het slagen van dit project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here