Waar rook is, is vuur klinkt het eeuwenoude gezegd. Er komen steeds meer geruchten dat de Chinese overheid de handel in cryptocurrency gaat verbieden. Een van de grote en oudste Chinese exchange platformen BTCChina kondigde al in een officieel persbericht aan dat het per 30 september gaat stoppen met de handel in cryptovaluta.

Deze aankondigen zorgde voor veel paniek op de wereldmarkt en de Bitcoin gaf sinds een hele lange tijd een waarde van onder $3000 aan. Dit besluit is niet over een nacht ijs gegaan want het gonst al een hele lange tijd met geruchten dat de Chinese overheid de cryptovaluta handel aan banden wilt leggen. De Chinese overheid heeft ook al nieuwe ICO’s aan banden gelegd en wilt nu doorpakken.

Sterke daling bitcoin

De bitcoin heeft in 2 weken tijd een forse daling doorgemaakt en heeft al een waarde van $1000 moeten inleveren.

Hoe gaat de toekomst eruit zien?

Het is nog steeds allemaal gebaseerd op geruchten omdat de Chinese overheid (nog) geen officiële berichten heeft uitgegeven maar het is in verleden al vaker voorgekomen dat China de bitcoinhandel stil heeft gelegd. De Chinese overheid is op de achtergrond sterk bezig om strengere maatregelen te treffen om er voor te zorgen dat het kapitaal in China niet in het buitenland wordt geïnvesteerd en daarom is die crypto valuta een doorn in het oog. Er is haast geboden bij al deze maatregelen want elke dag wordt de blockchain technologie toegepast en verbeterd, en China kan natuurlijk niet achterblijven als potentiele wereldmacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here