Het aantal landen met banken die experimenteren met de blockchain technologie groeit snel. De Pacific Island-natie van Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, heeft zich bij de beweging aangesloten met zijn eigen centrale bank van Papoea-Nieuw-Guinea die nu de blockchain technologie gaat uittesten.

De gouverneur van de centrale bank Loi Bakani, verwent fan van nieuwe technologieën, is dit eenmanier om financiële integratie mogelijk te maken, heeft onlangs een conferentie gehouden om zijn land in te zetten voor blockhain met mensen vanuit Papoea-Nieuw-Guinea en vanuit de hele wereld

Tijdens de conferentie beschreef Bakani de blockchaintesten die aan de Bank van PNG werden ondernomen en introduceerde de PNG Digital Commerce en Cryptocurrency Association voor het toenemende aantal ondernemers en bedrijven in Papoea-Nieuw-Guinea die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie.

Bakani zei: “Dit zal PNG toestaan ​​om deel te nemen aan het Global Blockchain Forum, waardoor PNG een voorpunt krijgt in discussies over Blockchain op wereldniveau, samen met Australië, Canada, de Verenigde Staten, Dubai, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Er is geen reden waarom PNG geen leider kan zijn voor opkomende markten. ”

Er zijn reeds centrale banken die experimenteren met blockchain-technologie over de hele wereld, waaronder Bank of America, HSBC, Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of England, People’s Bank of China, Bank of Canada, de Nationale Bank van Cambodja en de Centrale Bank van India.

Elizabeth Genia, assistent-gouverneur van de centrale bank van PNG, zei: “Het is de nieuwe innovaties die mensen kunnen veranderen – bijna 85 procent van onze mensen woont buiten het banksysteem.”

Volgens Jane Thomason, Abt Associates, die de conferentie heeft geholpen, heeft 85 procent van PNG weinig of geen toegang tot bankdiensten en rekeningen. Het eiland behoort tot de duurste overmakingscorridors ter wereld, 10 procent van alle transfers gaan op aan kosten.

Thomason vertelde de conferentie dat blockchain-gebaseerde technologieën ontwikkelingslanden een manier bieden om conventionele technologische vooruitgang te halen, vergelijkbaar met de aanneming van mobiele telefoons in veel van de wereld.

Ze merkt op: “In 30 jaar werkend in PNG heb ik nog nooit zo veel optimisme gehad dat we werken aan iets dat echt het leven van arme Papoea-Guinezen zal veranderen.”

PNG’s minister van IT, Francis Maneke, vertelde de conferentie: “Papoea-Nieuw-Guinea is een ideale bewijsgrond voor deze applicaties. In feite is er een mogelijkheid dat we veel ontwikkelde landen in het gebruik van deze soort slimme technologie zullen doorlopen, waardoor we als vroegtijdige adopters een concurrentievoordeel krijgen. ‘

Conference speaker en Paycase CEO Joseph Weinberg vertelde Bitcoin Magazine dat de conferentie naar manieren keek dat blockchain technologie in alle sectoren voor de PNG-economie kon worden gebruikt.

“De conferentie omvatte de opbouw van kaders, routekaarten en implementatiestrategieën. Om iets van deze omvang te maken, moet je een goede planning hebben tussen de overheid, de regelgevers, de commerciële partners en de Centrale Bank hebben. Bedrijven moeten er voor open staan omdat ze veel van de benodigde infrastructuur moeten maken om het te laten gebeuren. Dit is waar PNG onderweg is. ‘

Bakani heeft ook de hoop uitgesproken dat blockchain technologieën in veel sectoren van PNG’s economie zouden kunnen worden ingezet.

“Als we kijken naar grootschalige implementaties van deze omvang,” zei Bakani, “waarderen we onze internationale panelleden en partners echt en kijken uit naar verdere discussies, aangezien de Bank de volgende fasen van de implementatie van de blokketen vestigt.

“De regering, samen met de nodige belanghebbenden hier in PNG, herkennen niet alleen de uitdagingen die zij geconfronteerd hebben, maar zie nu de duidelijke kansen die blockchain-systemen kunnen bieden voor hun land en mensen.”

Ter afsluiting van de conferentie zei Maneke: “Wij in de O’Neill regering zijn vastbesloten om de digitale kloof te overbruggen om ervoor te zorgen dat onze mensen kunnen deelnemen aan de wereldeconomie en er niet van worden uitgesloten.”

Financiering voor de conferentie werd verstrekt door de Australische regering en werd beheerd door Abt Associates.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here