Chinese regelgevers starten een campagne die verband houdt met het landelijke eerste muntaanbod (ICO), volgens een rapport van Caixin.

In een document hebben de autoriteiten gezegd dat ze nieuwe projecten gaan verbannen die geld of cijfers door middel van cryptocurrencies verhogen

Een lijst van 60 grote ICO-platformen werd verstrekt voor lokale financiële regelgevende instanties om volgens Caixin te inspecteren en te melden

Regelgevers zijn momenteel begonnen met het bestuderen van China’s eerste muntenaanbod – een industrie die honderden miljoenen dollars waard is.

Lokale afzet Caixin meldde dat een mededeling, uitgegeven door een werkcomité dat het risico overziet in de internetfinanciersector van het land, zei dat nieuwe projecten die geld of andere virtuele valuta’s door middel van cryptocurrencies verhogen, worden verboden. Het voegde eraan toe dat de autoriteiten erop gaan letten of er geen fraudeleuze praktijken plaatsvinden.

Het document initial coin offerings (ICO’s)  kan nog wel eens fraudeleuze onbevoegd fondsenwervingsinstrument die financiële oplichting veroorzaken, aldus het Caixin-rapport. De commissie heeft een lijst van 60 grote ICO-platforms voorgelegd aan lokale financiële regelgevende instanties om te inspecteren.

ICO’s zijn een primaire middel van fondsenwerving voor projecten gebouwd op blockchain technologie. Bedrijven maken en uitgeven digitale tokens die kunnen worden gebruikt voor het betalen van goederen en diensten op hun platform of weggestopt als investering. Ze leggen whitepapers uit die het platform, de software of het product dat ze proberen te bouwen beschrijven, en dan kopen mensen die tokens met behulp van algemeen aanvaarde cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum.

Start-ups over de hele wereld hebben dit jaar meer dan een miljard dollar opgewekt in munten. In China hebben ICO’s tenminste 2,62 miljard yuan (ongeveer $ 400 miljoen) opgewekt, meldde Reuters, onder verwijzing naar de lokale media.

Sommige Chinese ICO-platforms hebben hun diensten al gestopt. ICOINFO zei op zijn website dat het vrijwillig tijdelijk de “alle ICO-gerelateerde functionaliteit op de site” schorsde totdat het duidelijkheid kreeg over de verschuivende regelgevingsklimaat.

BTCC, een in Shanghai gevestigde bitcoin-uitwisselingsplatform, zei ook dat het zijn ICO-gerelateerde diensten stopte. De CEO, Bobby Lee, vertelde CNBC in juli dat cryptocurrencies geregeld moeten zijn of dat ze niet meer in de hand lopen omdat meer mensen investeren in die digitale activa.

Caixin meldde verder dat de autoriteiten in het weekend een blockchain-conferentie afsluiten, waarbij er sprake was van bezorgdheid over ICO’s die illegaal worden gefinancierd.

Vorige week heeft de National Internet Finance Association van China de ICO-beleggers gewaarschuwd en ertoe aangedrongen om eventuele verdachte misdaden aan de politie te melden.

Een deel van het beroep van ICO’s, in aanvulling op speculatie over de groei van nieuwe activa, is dat vroege start ups hen kunnen gebruiken om grote sommen geld te verdienen zonder dezelfde soort controle te krijgen die zij zouden kunnen krijgen bij het invallen van risicokapitaalbeleggers.

China is niet het eerste land om te kijken naar potentiële regelgevend toezicht in deze bloeiende ruimte. Regelgevers in de Verenigde Staten en Singapore hebben de risico’s van het witwassen van geld en fraude die beleggers hebben geconfronteerd bij het kopen van een digitale tokenverkoop, benadrukt. Maar deskundigen hebben gewaarschuwd dat regelgevers de ruimte beter moeten begrijpen om innovatie niet te verstoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here