De totale waarde van alle cryptocurrencies is sinds zaterdag met 11 procent gedaald, van een hoogtepunt van bijna $ 180 miljard naar minder dan 160 miljard dollar vandaag. Maar dat kan geen waarschuwing zijn, volgens een bullish analist.

In feite stelt Ronnie Moas, de oprichter van Standpoint Research (bekend om zijn voorspelling dat de cryptocurrency waarde ooit in de triljoen wordt gewaardeerd), dat de prijsaanslag eerder het werk is van grotere handelaren die nog groter posities willen innemen in cryptocurrency.

“Wanneer mensen paniek raken en beginnen te verkopen, gaan de grote partijen rustig  alles bekijken en opnieuw kopen. Dus een grote partij  koopt 50.000 en dompelt bijvoorbeeld 20.000,” zei hij en voegde toe:

“Ze proberen mensen uit de handel te schudden, zodat ze hun handen op meer bitcoin kunnen krijgen tegen lagere prijzen.”

Dergelijke uitspraken maken eruit op dat er een ‘beer trap plaats vindt, die bedoeld is om koopmogelijkheden te openen.

Zelfs als dat niet het geval is, zei Moas het is belangrijk om te onthouden dat slechts zes weken geleden bitcoin op $ 1.800 verhandelde – en het is nu op $ 4.400, wat betekent dat de prijs in de afgelopen anderhalf jaar meer dan 140 procent is gestegen.

“Het is een gezonde correctie. Je moet deze 11% correctie in perspectief houden,” zei hij.

Over het algemeen ziet Moas de daling als een manier om nieuwe golf van kopers aan te moedigen die aan de kant zijn geweest om op te treden. ‘Iedereen die geen $ 4,800 bitcoin wilde betalen , krijgt nu hun kans om in te stappen en te kopen,’ zei hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here