Het ethereum protocol hebben een partnerschap getekend met de Russische staatsbank Vnesheconombank (VEB).

Gisteren in een gezamenlijke verklaring werd er aangekondigd dat de stichting Ethereum gaat samenwerken met de VEB om zijn nieuwe blockhcain onderzoekscentrum te ondersteunen, gespecialiseerdere trainingen aan te bieden voor gedistribueerde grootboektechnologie en het ethereumplatform.

Het partnerschap hoopt bij te dragen aan het bevorderen van een gemeenschap van ethereum experts in Rusland en om de vormingsprojecten te ondersteunen die gebaseerd zijn op ethereum en andere blockchain.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin zei in verklaringen:

“Samenwerking tussen Ethereum en VEB biedt een unieke gelegenheid om onderzoek en ontwikkeling aan te gaan over het gebruik van blockchain technologie voor openbaar bestuur en versnelt de aanpassing van deze technologie aan overheidsorganisaties in de Russische Federatie”

De officiële partnerschapsaankondiging vond plaats op een blockchain event in Tatarstan dit weekend genaamd “Blockchain: The New Oil of Russia.” Senior ambtenaren van VEB zijn aanwezig, evenals Buterin, die bij het evenement sprak.

Het partnerschap is onderdeel van een reeks stappen die Rusland in de richting van blockchain implementatie landelijk uitvoert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here