Er is een EU akkoord bereikt voor strengere regels bitcoin en andere cryptovaluta. Deze regels moeten het misbruik voorkomen van het gebruik van deze digitale munten. Hierbij moet je denken aan witwassen en het financieren van terrorisme.

Deze melding werd afgelopen vrijdag gedaan door Reuters. Reuters is en nieuwsdienst in bijna 200 landen met meer dan 2500 journalisten en levert financiële data voor bedrijven in de financiële sector.  De overeenkomst voor strengere regels ten aanzien van cryptovaluta is onderdeel van een grotere groep maatregelen die financiële misdaden en belastingontduiking moeten voorkomen.

De nieuwe regels houden in dat er geen anonieme transacties op handelsplatformen van cryptovaluta meer mogen plaats vinden en ook mag er niet langer met prepaidkaarten anoniem betaald worden. De gebruikers moeten voortaan geïdentificeerd worden door  de handelsplatformen en aanbieders van wallets van cryptovaluta.

Uit de overeenkomst zijn er andere maatregelen die bepalen dat stichtingen en bedrijven voortaan controleerbaar en toetsbaar over hun geldzaken moeten worden. De strengere nieuwe regels moeten nu officieel worden overgenomen door de lidstaten van de Europese Unie en vervolgens binnen achttien maanden worden omgezet in nationale wetten.

 

 

Bron: www.nu.nl    EU akkoord met strengere regels bitcoin om witwassen te voorkomen

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here