Onlangs werd in de Financial Times bekend gemaakt dat Frankrijk een wereldwijde hotspot wil worden voor cryptobeursgangen. Op het moment werkt de Franse regering aan een wetgeving welke bedrijven de mogelijkheid geeft een formele goedkeuring te krijgen voor cryptobeursgangen. 

Toezichtregime 

Bij een ICO, een initial coin offering, worden door beleggers digitale valuta geruild zoals ethereum of bitcoin voor een nieuwe digitale munt. Bij deze cryptobeursgang hopen de beleggers op een koersstijging van de nieuwe cryptomunt. Door fraudeurs wordt daar regelmatig op ingespeeld. Gebleken is dat de meeste verdachte ICO’s uit ontwikkelingslanden afkomstig zijn. Merendeel uit landen met een oververtegenwoordiging van de Afrikaanse landen. Een initial coin offering kan worden opgezet zonder goedkeuring van de toezichthouder en over het algemeen zijn er geen banken bij betrokken. 

Frankrijk wil met de ontwikkeling van een nieuwe wetgeving en een nieuw toezichtregime meer legitimiteit aan de sector geven. Door veel overheden wordt er juist gewaarschuwd voor cryptobeursgangen en zij beschouwen deze als het ‘wilde westen’. In China en Zuid-Korea zijn cryptobeursgangen zelfs al helemaal verboden. 

Miljarden

Er werden vorig jaar meer dan 200 nieuwe cryptomunten uitgebracht. Hiermee haalden bedrijven zo’n 3,9 miljard dollar op. Dit schrijft de Financial Times op basis van cijfers van CoinSchedule. Met de introductie van 128 nieuwe cryptomunten werd er dit jaar al zo’n 4,5 miljard dollar opgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here