De Israëlische overheid hebben een comité gevormd om de toepasselijkheid van de nationale affectenwetgeving te bestuderen voor het eventuele regulering van de ICO’s.

Het rapport geeft aanbevelingen voor de Israëlische effectenautoriteiten voor een potentiële regulering van ICO’s.  Dit rapport moet eind december af zijn. De ambtenaren die aan dit comité mee werken zullen ook kijken naar de aanpak van andere toezichthouders in andere landen.

Nu Israël deze nieuw weg in slaat is het al de zoveelste overheid die gaat kijken om het grijze gebied rondom de ICO’s te in kaart te brengen of te reguleren.

Vorige week heeft Canada een statement bekend gemaakt wat hun opvatting is ten opzichte van de blockchain-gebaseerde tokens. Tegelijkertijd sloeg de Canada Securities Administrators (CSA) een aanbod af en moedigde bedrijven aan om zich meer te verdiepen in ICO’s.

Andere toezichthouders, waaronder die van Singapore en de VS hebben ook hun plannen voor het reguleren van ICO’s onthuld. Net als in Canada is hun algemene houding dat, hoewel sommige tokenverkopen zich kwalificeren als effectenaanbod, andere- vooral tokens die via particulieren verkoop gaan – niet doen.

Het is ook een opvallende ontwikkeling, aangezien het in eigen land bezig is met diverse startups die hun fondsen hebben gewerfd via dit model. Misschien is het meest opvallend onder Bancor, die in juni meer dan 150 miljoen dollar heeft opgewekt door een tokenverkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here