Microsoft wilt een alternatief voor de blockchain, dit moet de technologie sneller en zuiniger maken.
Elke dag komt er wel een bericht voorbij dat een sector, bedrijf of instelling gaat testen met de blockchain. De mogelijkheid.

De blockchain zorgt er voor dat het mogelijk is om de producten van begin tot het eind nauwkeurig te volgen. Alles wordt netjes geregistreerd. Of het nu gaat om etenswaren, muzieknummers, of onderdelen het gehele proces van a tot z wordt bijgehouden.

Het gebruik van de blockchain kost wel veel energie. Het netwerk is constant aan het rekenen of A wel bij A hoort en B bij B hoort en versturen van gegevens onderling van wallet naar wallet. De eerste bekendste toepassing van de blockchain is de bitcoin. De bitcoin heeft te kampen met slome transacties en verbruikt heel veel energie. Het energieverbruik van de Bitcoin bedraag ongeveer 15 procent van wat we met zijn allen in Nederland verbruiken.

Voor bedrijven en sectoren die de blockchain willen gebruiken, bijvoorbeeld om hun supply chain transparanter te maken, zijn dat serieuze problemen. Microsoft werkt daarom aan een systeem dat het hoge energieverbruik en de lange wachttijden bij de blockchain moet terugdringen.

DELEN
Volgend artikelBitcoin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here