Het is niet onwaarschijnlijk dat de Blockchain voor miljoenen nieuwe banen kan zorgen. Hoewel de cryprovaluta nu vooral nog wordt gezien als een investering is de voorspelling dat deze veel meer kan betekenen voor heel veel mensen in de derde wereld die geen bankrekening hebben. Het bedrijf Utrust speelt daar een belangrijke rol in. Zij willen dat hun Blockchainstart-up het eerste online betalingsplatform wordt voor cryprovaluta waarmee zij bescherming  bieden voor de consument.

Utrust, die met een pro-ICO 1,5 miljoen dollar op heeft gehaald, wil een organisatie opzetten die de voordelen biedt van veilige, snelle, gemakkelijke en goedkope crypto transacties waarbij er tegelijkertijd betalingsbescherming geboden wordt aldus Nuno Carreia, CEO van Utrust. Hun doel is dan ook om de wereld van cryptovaluta toegankelijker te maken zodat iedereen er gebruik van kan maken en kan profiteren van kosteneffectieve en transparante overeenkomsten. Dit voor iedereen ter wereld ongeacht waar iemand woont of welke opleiding iemand heeft genoten.

Utrust wil met cryptovaluta alle mensen die niet aangesloten zijn bij een bank, de mogelijkheid bieden om toegang te krijgen tot het financiële systeem. Schatting door het Wereld Economisch Forum is dat het aantal mensen zonder bankrekening rond de twee miljard is.

Wordt de Cryptovaluta straks gebruikt als dagelijkse betaalmethode?

De cryptocurrencies worden op dit moment vooral gebruikt voor speculaties en niet als dagelijkse betaalmethode. Gezien de zeer grote groei is de verwachting dat de digitale munten steeds meer gebruikt zullen gaan worden als munteenheid en niet alleen meer als investering. Mede door de hulp van platforms die vertrouwen willen kweken in online transacties en cryptomunten zullen de cryptovaluta steeds aantrekkelijker worden als betaalmiddel.

Brug voor ‘banklozen’ door cryptomunten

Er zijn meer dan 2 miljard mensen die geen toegang hebben tot een bank en bankrekening. Door de blockchaintechnologie zou het voor hen toch mogelijk zijn en kunnen ook zij deelnemen aan het financiële systeem. Wanneer de technologie echt doorzet is de schatting dat deze 95 miljoen nieuwe banen op zal leveren en dit zal een boost zijn van wel 3,7 biljoen dollar in deze landen.

Nikolai Kuznetsov, schrijver voor het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes, is van mening dat de blockchain de huidige banken zal beperken en hiermee ideaal zal zijn voor de landen met steeds groter wordende bankloze bevolking. De blockchain is een heel stuk goedkoper dan banken en telecombedrijven. Zij heeft geen fysiek kantoor nodig en geen ingewikkelde en dure infrastructuur waarvan de kosten aan de consument worden door berekend. De blockchain is dus in alle opzichten goedkoper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here