cryptocurrencies tegen het eind van 2017 zal gaan reguleren. Siluanov gaf zijn plannen bloot en die van de regering tijdens een Financial Forum in Moskou vorige week vrijdag. Siluanov voegde er verder aan te doen dat het geen zin heeft om de cryptocurrencies te verbieden en dat ze het digitale geld op dezelfde wijze zullen behandelen als effecten verteld Reuters.

“De staat begrijpt zeker dat cryptocurrencies een realiteit is, er is geen zin om ze te verbieden. Het is mogelijk om ze te regelen, zodat het ministerie van Financiën tegen het einde van het jaar een rekening zal opstellen.”

Zijn commentaar voegt toe aan die van de Russische regering, en biedt nog een ander raam in wat een einde zou kunnen maken aan het beleidstraject tegen het einde van het jaar

Eerder deze maand heeft de minister van financiële markten Anatoly Aksakov gezegd dat hij een werkgroep zal vormen om te bepalen hoe het best is om wetgeving te regelen die cryptocurrencies regelt. Hij heeft ook aangegeven dat het rapport aan het einde van het jaar af moet zijn.

De centrale bank van Rusland verklaarde ook dat het eerder dit jaar aan een regeling voor digitale valuta heeft verwerkt.

Terwijl de regering hen legaal gaat maken zijn cryptocurrencies nog steeds riskant, zei Siluanov. Er is een enorm potentieel voor fraude als gevolg van de aard van de handel en uit te brengen ICO’s.

Minister van Economische Ontwikkeling Maxim Oreshkin is het daar mee eens, cryptocurrencies wordt veel gezien voor de korte termijn en financiële instellingen hebben nog moeite met de transacties. De munten verspringen nogal van hoog naar laag en velen zien het als een korte termijn investering om snel even geld te verdienen.

Het regelen van de markt zou deze snelle verschuivingen voorkomen, waardoor meer zekerheid wordt verleend aan degenen die in deze valuta’s verhandelen, aldus de minister.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here