Het bedrijf Sirin Labs, welke eerder aan de smartphone Solarin werkt, is begonnen aan de ontwikkeling van de Finney. Deze smartphone zal in grote aantallen een onafhankelijk blockchain netwerk vormen. Sirin Labs organiseert volgende maand een zogenaamde crowdsale.

Het bedrijf Sirin Labs werkte eerder aan de Solarin, een veilige high end- smartphone. Deze smartphone had en prijskaartje van maar liefst 14000 dollar. Nu beginnen zij met een andere uitdaging, de smartphone Finney. Deze zou alle technieken moeten krijgen om je cryptocurrency veilig te bewaren. De Finney smartphones moeten een onafhankelijk blockchain netwerk vormen, aldus Sirin Labs.

De Finney smartphone wil zich richten op exclusief gebruik van de zogenaamde SRN-tokens en daarom is de Finney exclusief voor de bezitters van deze tokens. Plan is om de smartphone zijn eigen OS mee te geven welke speciaal ontworpen is voor blockchain-applicaties. De verwachte prijs van de Finney zal omgerekend in euro’s 849 euro zijn. Sirin Labs zal volgende maand een evenement organiseren waarbij de Finney gepromoot zal worden.

De Finney en specificaties

Het afmeting van de Finney zal 5,2 inch zijn met een QHD beeldscherm. Hij zal 256 GB opslaggeheugen krijgen en ook staat er een 16-megapixel camera en een 12 megapixel selfie camera in de planning. Ook worden er hoge eisen aan de veiligheid gesteld waardoor het heel erg moeilijk zal zijn om de smartphone met gegevens te kraken. Nog niet zo groot is de crypto-community en of de Finney een succes zal worden is dan ook nog maar afwachten. Het afgelopen jaar is de interesse is de cryptocurrency wel heel erg gestegen.

Bron: www.cryptopoint.nl – Eerste blockchain-smartphone in ontwikkeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here