Er zijn steeds meer investeerders die naast hun gewone aandelenpakket ook willen beleggen in cryptovaluta. De Nederlandse beleggingsonderneming Cyber Capital wil voldoen aan die behoefte en heeft dan ook aanzienlijk veel klandizie.

Zij spreiden het risico van de beweeglijkheid van de koers van cryptocurrencies door te beleggen in meer dan 100 verschillende cryptocoins. Cyber Capital ziet dat steeds meer beleggers de waarde van digitale munten inzien. De directeur van Cyber Capital en voormalig vastgoedbelegger, de heer Boudewijn Rooseboom gaf laatst in een interview aan de Telegraaf aan dat de groep investeerders in cryptovaluta steeds groter aan het worden is. Niet verwonderlijk aangezien de rente bij de banken bijzonder laag is en dat cryptomunten een zeer goed alternatief zijn. Ook is het zo dat de technologie achter de cryptovaluta erg geschikt is voor meer soorten beleggingen. Er is daarom geen gebrek aan instroom van kapitaal.

Naast beleggen in aandelen ook beleggen in Cryptovaluta

Medeoprichter van Cyber Capital, Justin Brons zegt ook tegen de krant dat het selecteren van de best presterende cryptomunten veel studie vereist. Hij is continue aan het studeren en analyseren van de cryptocoins en bezig om de nieuwe technologie te leren kennen. Ook geven zij aan belangstellenden voorlichting omdat er in deze markt veel en snelle veranderingen zijn.

Er zijn cryptomunten die ook als aandeel fungeren. Het is daarom erg belangrijk om deze van te voren te onderzoeken en in te zien wat de werking is van de betreffende coin en of deze voldoende waarde toevoegt. Het is erg belangrijk  om aan het begin meteen zaken als fraude te herkennen. Hij zegt dit snel te kunnen zien in de code van de munt maar je moet altijd waakzaam blijven.

Kansen door Blockchain

Volgens Boudewijn Rooseboom, directeur van Cyber Capital, is de Blockchaintechnologie waarop de digitale munten worden gekocht en verkocht voor veel particulieren nieuw. Door deze technologie zijn er veel meer mogelijkheden dan dat er nu in de financiële sector zijn. De grote waardestijging van de Bitcoin maakt de mensen nieuwsgierig. De belegging in cryptocoins wordt vaak gezien als een eerste stap, een experiment en naarmate er meer resultaat wordt gezien wordt er meer ingelegd. Voor het nieuwe open cryptofonds is de minimale inleg vanaf de start €100.000.

Het bedrijf Cyber Capital bestaat nu iets meer dan een jaar en zij zijn van plan zich te registreren bij de toezichthouder AFM, een Nederlandse organisatie die zich sterk maakt voor eerlijke en transparantie financiële markten.

 

BRON: cryptokrant.nl – Nederlands beleggingsfonds biedt kansen voor Bitcoin investeerders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here