Twee leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een wetsvoorstel in gediend om een belastingvrijstelling te creëren voor aankopen gemaakt met cryptocurrencies.

In 2014 verklaarden de Internal Revenu Service dat zij de bitcoin en andere cryptocurrencies zou beschouwen als een soort eigendom voor belastingdoeleinden. Eventuele winsten die worden gemaakt bij het verkopen of uitwisselen van een cryptocurrency triggers winstvereiste.

Toch gaat het om de formulering van de IRS(belastingdienst) die betrekking heeft op een transactie waarbij bitcoins worden betrokken. Waaronder een vaak genoemde aankoop van een kopje koffie, betekent in wezen dat wanneer je een klein stukje bitcoin koopt op $1 en het dan aan een $2 kop koffie besteed dan moet je eigenlijk belasting betalen over die $1 verschil.

Wanneer de wet wordt goedgekeurd zou er een minimale vrijstelling komen voor het betalen met een cryptocurrency onder de $600 na 31 december. Heel simpel gezegd alles wat onder de drempel van $600 valt hoeft geen kapitaalwinst over betaald te worden.

Hoe het staat in het wetsvoorstel;

“Bruto-inkomen omvat geen winst uit de verkoop of de uitwisseling van virtuele valuta voor 5 andere dan contanten of contante equivalenten …. [Indien het bedrag van de winst uitgesloten van brutowinst onder a) ten aanzien van een verkoop of uitwisseling niet mag overschrijden $ 600.”

Dit voorstel moet nog eerst worden goedgekeurd door de overige leden van het huis van afgevaardigden. Niet iedereen staat te springen om het wetsvoorstel omdat de begroting sluitend moet worden en er constant wordt gevraagd om verhoging van het schuldplafond en de onderlinge strijdt tussen de Democraten en Republikeinen. De roep om verandering van het belastingstelsel zal een hogere prioriteit hebben volgens velen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here