Online wallet

Je hebt een digitale portemonnee nodig om je bitcoins of altcoins te gebruiken. Deze plaats je in een digitale portemonnee, een wallet. Met de hulp van deze wallet kan je cryptogeld ontvangen en versturen. Het is net als een normale portemonnee je moet kiezen voor de portemonnee die jij het fijnst vindt. Wij leggen op deze pagina een online wallet uit.

Het beheren van digitale munten op je computer brengt een aantal risico’s met zich mee. Omdat deze markt aan steeds meer populariteit wint zijn er ook partijen actief om schadelijke programma’s te verspreiden. Hiermee proberen ze na het vullen van je wallet in te breken op je computer.

Online wallet aanmaken

Op heel veel websites is het mogelijk om een wallet aan te maken en ook meteen te gebruiken. Deze wallet zijn erop gericht om zo gebruiksvriendelijk te zijn en dat je na het aanmaken meteen gebruik kan maken. Een groot nadeel is dat je de digitale munten niet op je eigen computer of hardware wallet staan maar op de server van de website (private keys). Voor kleine hoeveelheden moet dat geen probleem maar voor grote hoeveelheden raden wij Blockchain.com aan of een hardware wallet.

Grote cryptocurrency beurzen

Ondanks dat wij het je afraden om grote hoeveelheden op een online wallet of exchange te laten staan zijn de beurzen zich er ook steeds meer van bewust om zich beter te wapenen tegen hackers. Veel beurzen bewaren het overgrote gedeelte van haar digitale munten in een zogenoemde cold storage en verzekeren hun tegoeden. Dit betekent niet dat er wordt gehackt dat je alles weer terugkrijgt. Word je eigen account op een exchange gehackt dan krijg je niks vergoed. Voor dagelijkse (kleine)transacties is een online wallet een hele prettige wallet.