QuantStamp

Koers Quantstamp

Wat is Quantstamp?

Quantstamp(QSP) is een nieuw protocol die als doel heeft om smart contracts te beveiligen. In 2017 zijn de crytpocoins uit de grond gestampt en is Ethereum uitgegroeid tot een van de populairste cryptomunten. Ethereum is helemaal gericht op smart contracts en deze basis zorgt er voor dat het ontwikkelen van een nieuwe cryptomunt op het Ethereum netwerk relatief eenvoudig is. Echter komt hier wel een gevaar bij kijken, wanneer het eenvoudig om een nieuwe cryptomunt te creëren komt het vaak voor dat een munt niet veilig genoeg is. Quantstamp is een bedrijf dat een keurmerk gaat uitbrengen voor nieuw uit te brengen cryptocoins die gebruik maken van veilige, stabiele smart contracts.

Wat zijn smart contracts?

Dit is heel eenvoudig uit te leggen, het is een digitaal contract dat wordt opgeslagen in een blockchain. De blockchain is een database waarin alle transacties die plaatsvinden met cryptocoins worden opgeslagen. Dit gebeurt decentraal en is daarom toegankelijk voor iedereen. De transacties en smart contracts die worden uitgevoerd zullen voor ‘eeuwig’ vastgelegd worden in een blockchain en daarna is een contract ook niet meer aan te passen. De contracten worden geautomatiseerd uitgevoerd dit gaat volgens een algoritme waardoor transacties van gevolg van het contract automatisch zullen verlopen.

Zijn de smart contracts niet veilig?

De smart contracts hebben ervoor gezorgd dat het ontwikkelen van een cryptomunt veel eenvoudiger is gemaakt. Het is zelfs zo laagdrempelig dat eigenlijk iedereen zijn eigen smart contracts kan opstellen. Blockchain is nog relatief nieuw waardoor het tot nu toe vaak wordt uitgevoerd door ervaren programmeurs en die zijn op dit vakgebied nog schaars. Dit zorgt er dus voor dat onervaren ontwikkelaars een cryptomunt  en smart contracts presenteren waar vele miljoenen euro’s in om kunnen gaan die niet goed beveiligd zijn. Hackers zien hier kans om die vele miljoenen buit te maken.

Hoe verbetert Quantstamp de veiligheid?

De startups die in het verleden een financiering nodig hadden klopten vaak aan bij kapitaal investeringspartijen maar kregen vaak geen gehoor ook al hadden ze een goed idee maar was het in de ogen van de investeringspartijen te risicovol. Met de komst van cryptocurrency en blockchain bewandelen startups een andere weg en brengen voor financiering een ICO uit. In de 2017 is het uitbrengen van ICO’s sterk in populariteit toegenomen waardoor elke startup wel een financiering kunnen krijgen via een ICO. Aan de ene kant is dit een positieve ontwikkeling omdat de ideeën ook gefinancierd kunnen worden maar het neemt ook de nodigde problemen met zich mee.

Er is veel geld gemoeid met deze startups (ICO’s). Hoewel dit de aandacht heeft getrokken van veel beleggers en ook het instapniveau is verlaagd zodat het te benaderen is voor jan en alleman heeft dit ook de aandacht getrokken van hackers.

Elke ontwikkelaar kan de code achter een slimme contract bekijken maar met het doel van Quantstamp om een proof-of-audit-ontwikkelaar te maken worden ontwikkelaars gestimuleerd om bugs actief te vinden. De stimulatie komt in de vorm van een beloning.  Je ontvangt quantstamp-tokens (vergelijkbaar met bug bounty-programma’s, die talloze ‘hackers’ hebben gemotiveerd om kwetsbaarheden openbaar te maken in ruil voor beloningen in plaats van ze te misbruiken).

Dit proces is bedoeld om geautomatiseerd, schaalbaar en volledig gedecentraliseerd te functioneren, het biedt vergoedingen aan verificatieknooppunten en beloningen voor het lokaliseren van kwetsbaarheden.

Wanneer een ontwikkelaar zijn of haar smart contract heeft ontwikkeld kan die deze indienen bij QuantStamp om zijn smart contract te laten keuren. De smart contract wordt dat getest op instabiliteit, fouten en op de mogelijkheden van het contract. Hieruit volgen 2 rapporten.

  • Een publiek rapport. Dit is voor iedereen inzichtelijk en bevat de hoofdpunten van de keuring.
  • Een privé rapport. Dit is enkel voor de ontwikkelaar(s) inzichtelijk en bevat gedetailleerde informatie over verbeterpunten

Dit rapport geeft een ontwikkelaar de nodige objectieve feedback om zijn product te verbeteren en stabiliseren. Hierdoor zal een door QuantStamp gekeurd project een kleinere kans hebben om slachtoffer te worden van hackers.

Wat is het team achter QuantStamp?

Het team achter QuantStamp heeft zijn sporten al verdiend in de technologische branche. Het team bestaat uit 8 ervaren kracht die allemaal hebben gewerkt bij de grote tech bedrijven bij onder ander Google, Microsoft, Amazon en Samsung. Naast dit is er ook een adviesgroep verbonden aan QuantStamp waaronder de Director of Engineering van Facebook, Evan Cheng.

Quantstamp (QSP) is te verhandelen op het exchange platform van Binance. Je kan Quantstamp aanschaffen door eerst Bitcoins te kopen en deze digitale munten naar het platform van Binance te versturen.

GA NAAR BINANCE >>