CIMB Group, de op vier na grootste bank van ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische landen), en Ripple zijn een strategische samenwerking aangegaan om directe grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken op de markten van CIMB. Door deze samenwerking zal CIMB lid worden van RippleNet en contact maken met andere Ripple klanten – meer dan honderd financiële instellingen over de hele wereld – een stap die CIMB in staat stelt zijn wereldwijde betalingsactiviteiten sneller uit te breiden.

CIMB is een van de eerste banken in de regio die gebruik maakt van blockchain-technologie voor snelle en kostenefficiënte internationale betalingen. In een regio waar deze betalingen in het verleden zowel traag als inefficiënt waren, is het leveren van betere services nog nooit zo belangrijk geweest.

De Wereldbank projecteert dat dit jaar alleen al in Zuidoost-Azië het aantal overschrijvingen met $120 miljard zal groeien. Bijkomende info van The Boston Consulting Group (BCG) suggereren dat de omvang van de wereldwijde markt voor grensoverschrijdend betalingsvolume $ 27 biljoen bedraagt en dat er nog eens $ 20 biljoen tussen de 2018-2026 voor het oprapen ligt. Ongeveer 39% van deze markt is gecentreerd in de ASEAN-regio.

De blockchain-gebaseerde oplossing van Ripple is ingezet om het eigen overboekingsproduct van CIMB, SpeedSend, te verbeteren. Met deze service kunnen klanten geld verzenden en ontvangen met directe creditering van rekeningen en directe incasso. De verbetering verbetert hun toegang tot grensoverschrijdende geldovermakingen over de hele wereld – zowel binnenkomende ASEAN als uitgaande naar andere landen. Het maakt al overboekingen mogelijk naar financiële instellingen zoals Australië, de VS, het VK en Hong Kong.

CIMB uitermate tevreden met samenwerking Ripple

“We zijn verheugd deel uit te maken van RippleNet en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met Ripple door gebruik te maken van elkaars sterke punten en capaciteiten. Deze innovatieve blockchain-oplossing zal de internationale grensoverschrijdende overmakingen radicaal veranderen en is een bewijs van de voortdurende inspanningen van CIMB om haar propositie op het gebied van digitaal bankieren te verbeteren door snelle en kostenefficiënte oplossingen te bieden aan onze klanten in heel ASEAN, “zei Tengku Dato ‘Sri Zafrul Aziz, CEO , CIMB Group.

Als onderdeel van de algemene routekaart voor partnerschap, is CIMB van plan de oplossing uit te breiden naar andere use-cases in de hele groep.

“We zien dat banken en financiële instellingen van over de hele wereld zich richten op blockchain-oplossingen, omdat het een transparantere, snellere en goedkopere betalingservaring mogelijk maakt”, aldus Brad Garlinghouse, CEO van Ripple. “Het CIMB-netwerk omvat al 15 landen, bijna 800 filialen en biedt Speedsend – een van de beste oplossingen in de ASEAN-regio. Door nu de blockchain-technologie van Ripple te integreren, zullen ze hun klanten in staat stellen om op een efficiëntere manier essentiële fondsen naar familie, vrienden en geliefden te sturen. Met zijn focus op innovatie blijft CIMB de komende jaren een dominante speler in de regio. ”

Graag meer willen weten over Ripple en waar je Ripple kan kopen? Neem dan hier een kijkje.

Kopen bij LiteBit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here