Het cryptobedrijf Ripple wil miljoenen gaan investeren in startups die hun munt XRP willen integreren in hun producten. Dit werd 13 maart bekend gemaakt door Ripple baas Brad Garlinghouse. Er zijn namelijk te weinig praktijktoepassingen van XRP en dit zou toch een verbetering zijn voor de zakelijke basis van het bedrijf.

Door Ripple is er een grote breuk gekomen in de wereld van de cryptovaluta. Essentie van het verhaal is dat een gedeelte van de cryptowereld van mening is dat Ripple een prima betaalbedrijf is, ondersteund door ruim 100 miljoen aan venture kapitaal, maar dat daar de waarde van de XRP weinig mee te maken heeft. Er zouden te weinig praktische toepassingen zijn voor de XRP. De producten van het bedrijf kunnen voor een groot deel functioneren zonder de munt. Daarnaast is er de marktacceptatie welke omschreven wordt door Techcrunch als volgt: Ripple wordt verkocht als instrument voor banken maar heeft tot nu toe alleen internationale betaalservices als klanten aangetrokken.

Deze conclusies hebben geleid tot veel negatieve aandacht voor Ripple en XRP welke, net als veel andere cryptovaluta, flink in waarde gedaald zijn. Deze situatie zit ook niet lekker bij het bedrijf vertelde Garlinghouse onlangs aan Techcrunch.  Zij blijven als onderneming zelf nog steeds gefocust op institutionele toepassingen en geloven dat dit tijd kost maar uiteindelijk zullen de banken Ripple op grotere schaal gaan integreren. In de tussen tijd willen zij graag gaan investeren in bedrijven die XRP op andere manieren in willen gaan zetten.

Garlinghouse noemt hierbij de startup Omni in San Francisco als blauwdruk.  Ripple zit daar  met het hoofdkantoor in de buurt. Het cryptobedrijf investeerde daar 25 miljoen dollar in. Omni faciliteert opslag en verhuurdiensten maar de toepassing van XRP is hun nog niet helemaal duidelijk. Volgens Garlinghouse zullen er in de toekomst meer van dit soort investeringen komen en hij ziet vooral toepassing van XRP in microbetalingen voor marktplaatsen.

Ripple zou hiermee een grote concurrent worden van veel kleinere digitale munten die hetzelfde voor ogen hebben. Waarschijnlijk gaat het er niet gezelliger op worden in de wereld van cryptovaluta.

Je kan mee profiteren van de investeringen van Ripple door ook in bezit te komen van Ripple. De digitale munt staat relatief laag maar is wel een veel besproken en verhandelde munt. De digitale munt is te verhandelen op Binance maar is er ook meteen aan te schaffen op Litebit.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here