Er is opnieuw een cryptomunt waarvan de koers onlangs met grote snelheid is gestegen. De XRP, een cryptomunt welke door Ripple in het leven is geroepen schiet met duizelingwekkende snelheid de hoogte in. Deze munt is gericht op bancaire transacties.

Afgelopen week was de Ripple 1.80 dollar waard en gaat nu zelfs voorbij de 2.00 dollar. Aan het begin van de maand december was de Ripple nog 25 dollarcent waard. In de laatste week van december schoot deze digitale munt om hoog met 71 procent. Reden voor deze enorme stijging is de aankondiging op afgelopen woensdag dat de Aziatische dochter van Ripple en een groep Japanse creditcardbedrijven een nieuw consortium op gaan richten. Dit consortium heeft als doel het onderzoeken naar in hoeverre de blockchaintechnologie kan worden toegepast in het betalingsverkeer met creditcards.

De maand december was al een positieve maand voor de Ripple en daarbij past de aankondiging precies goed in het nieuwsrijtje van deze munt. Volgens Forbes krijgt de ripple dankzij de Aziatische belangstelling een stevige impuls.

Volgens Alexey Ivanov in Forbes vallen Aziaten als een blok voor Ripple. Hij is CEO en medeoprichter van Polynom Crypto Capital. Dit bedrijf is een Moskouse vermogensbeheerder van cryptomunten en blockchain.

Op 14 december werd de bitcoin-cash ingehaald door Ripple als de op drie na grootste cryptomunt op de markt. Met een stijging van 5.800 procent in 2017 is dat niet verwonderlijk. De digitale munt Ripple is nu zelfs groter dan Ethereum.

Samenwerking met banken

De XRP is overigens niet compleet nieuw. In 2012 werd het in leven geroepen door wat toen Ripple Lash heette. De reden voor de ontwikkeling van de Ripple Lash was om internationale betalingen, transacties en bankafwikkelingen te versnellen aan de hand van blockchaintechnologie.

 

Bron: www.businessinsider.nl  Ripple schiet omhoog nu Japanse creditcardbedrijven interesse hebben in blockchain

GA NAAR BINANCE >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here