De afgelopen weken was er eigenlijk alleen maar slecht nieuws over de koers van de digitale munt Ripple. Deze leek het ene dieptepunt na het andere te bereiken en de munt dook steeds verder naar beneden. Af en toe was er een kleine opleving maar de munt wordt al wekenlang verhandeld onder de 1 dollar. Onlangs kwam daar toch verandering in en dit door het enthousiasme van beleggers uit zuid-Korea.

Schommelde de koers van de cryptomunt Ripple onlangs nog tussen de 0.88 en 0.89 dollar cent, ineens schoot deze omhoog en ging de 1 dollar voorbij. Deze stijging kwam voor veel beleggers onverwacht. In een avond tijd kwam er zondagavond ineens een verandering waardoor de koers met 18% steeg.

Op het moment van dit schrijven staat de koers van de Ripple op ruim 1 dollar, om precies te zijn op 1,09156 dollar en hiermee is deze cryptomunt dus eindelijk sinds weken weer de dollar voorbij. Het is nu de vraag wat de Ripple nog meer voor verassingen brengt. Het is extra opvallend dat de Ripple zo gestegen is omdat de koers van andere cryptomunten in de rode cijfers verschenen.

Toename beleggers Zuid-Korea

Op dit moment wordt de stijging van de Ripple koers veroorzaakt door beleggers in Zuid-Korea. Daar zijn zondagavond een groot aantal beleggers in gestapt en zij hebben flink geïnvesteerd in deze digitale munt. Van de dagelijkse handel in Ripple komt op dit moment 31 procent uit Zuid-Korea.

We zien normaliter vaak grote prijsverschillen tussen de marktwaarde van de Ripple en Zuid-Korea maar dit verschil lijkt helemaal verdwenen te zijn. De gehele markt gaat mee met de trend van Zuid-Korea en de cryptomunten worden verhandeld voor dezelfde prijs als de Koreanen.

De enorme toename van beleggers is veroorzaakt door een bekendmaking van een grote Koreaanse bank. Zij hebben een trial met Ripple voltooid. Deze bank behoort tot de vijf grootste banken van Zuid-Korea en is dus een bekende naam in het land.

Hoewel er bij deze trials geen Ripple munten worden gebruikt geeft alleen al het netwerk een boost aan vertrouwen. Desondanks blijft het toch vreemd dat er juist nu een rally is bij Ripple. De bank bracht het nieuwsbericht al op 2 maart naar buiten en alleen afgelopen zondagavond veroorzaakte het plotseling uit het niets een grote koers stijging.

Ondertussen is de Ripple koers weer sterk gedaald. Er verschenen berichten op social media dat er een grote aankondiging aanstaande was. Een notering op Coinbase. Dit bericht werd gisteravond ontkracht door Coinbase waarna de digitale munt massaal gedumpt werd op de verschillende exchanges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here