Larsen, de oprichter van de cryptomunt ripple, is door de koersexplosie van afgelopen week, op papier steenrijk. De digitale munt XRP, bekend als ripple,  van het bedrijf Ripple bereikte afgelopen donderdag een recordhoogte. Volgens Coinmarketcap.com stond de munt die dag op een koers van 3,84 dollar. Op het moment is de ripple, wat marktaandeel betreft, de tweede cryptomunt ter wereld. De eerste digitale munt met het hoogste marktaandeel is nog altijd de bitcoin.

Sinds begin december heeft de ripple meer dan 1300 procent gewonnen. Door deze koersexplosie zijn er een aantal multimiljonairs gemaakt van het selecte aantal gelukkigen die in het bezit zijn van grote hoeveelheden van deze digitale munt.

Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple Labs, welke nu gewoon bekend staat als ripple, had in 2012 5.19 miljard XRP. Dit was 13 procent van het totale aantal munten die in omloop waren. Door de grote koersverhoging was dat afgelopen donderdag bijna 20 miljard dollar waard als men er van uit kan gaan dat hij een manier weet te vinden waarmee hij al zijn munten zou kunnen verkopen.

Rijker dan Bill Gates

Op Twitter zeggen sommige crypto-fanaten dat Larsen de rijkste mens ter wereld is. Hij zou zelfs rijker zijn dan Bill Gates. Geen van deze berekeningen kunnen worden bevestigd maar de tweets op twitter zijn wel vele malen geretweet. Larsen kon niet worden bereikt voor commentaar maar hij bezit ook een aandeel van 17 procent in het bedrijf Ripple. Door het bedrijf is er in negen verschillende investeringsronden 93,5 miljoen dollar opgehaald, aldus CrunchBase.

Ripple Labs werd in 2012 opgericht om, door middel van blockchaintechnologie bankafwikkelingen, transacties en internationale betalingen te versnellen. Ripple werkt met banken samen, in tegenstelling tot de gangbare munten als bitcoin, ethereum en litecoin die een transparant systeem nastreven welke niets met overheidsbemoeienis te doen heeft. Met ripple kun je overschrijvingen doen in secondes, ook naar het buitenland.

Alle munten zijn in handen van het bedrijf achter de cryptomunt en zij brengen ze beetje voor beetje in circulatie. Je kunt ze niet minen zoals bij bitcoin. Van alle ripples is nog ruim 60 procent in handen van het gelijknamige Amerikaanse bedrijf.

Door deze scheve verhouding wordt ripple ook wel als anti-bitcoin gezien. Alle macht van ripple is in handen van een partij en er is geen sprake van een gedecentraliseerde en onafhankelijke munt.

Vice-president Asheesh Birla zei afgelopen week dat het kan helpen Ripple als bedrijf te zien. Ze maken softwareproducten en verkopen deze aan banken en betalingsbedrijven zoals MoneyGram. De XRP is een losstaand gedecentraliseerd  product.

Met een marktwaarde van 125 miljard dollar is de ripple na de bitcoin de tweede digitale valuta ter wereld. Het bedrijf Ripple heeft het gedecentraliseerde grootboek van XRP gemaakt en dit wordt door hun onderhouden. Zelf heeft het bedrijf ook 54 miljard munten in het bezit om ‘voorspelbaarheid van de levering van XRP’ te kunnen waarborgen aldus het bedrijf Ripple.

 

Bron: www.businessinsider.nl  Oprichter cryptomunt ripple op papier steenrijk door koersexplosie

Schaf nu nog Rippe (XRP) via Litebit.

Kopen bij LiteBit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here