Ripple maakte vandaag bekend dat in totaal 13 andere financiële instellingen zich bij RippleNet hadden aangesloten, waardoor het totaal op meer dan 200 komt. Hiervan zullen vijf van hen de Ripple (XRP) cryptocurrency gebruiken voor liquiditeit. De instellingen die genoemd worden in het persbericht zijn: JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS en Euro Exim Bank. Hoewel ze XRP gebruiken om toegang te krijgen tot liquiditeit op afroep, zullen de 8 anderen dat niet doen.

Kaushik Punjani, directeur van Euro Exim Bank, zei over het partnerschap :

Als een leider in handelsfinancieringsoplossingen voor wereldwijde ondernemingen en fintechs, zijn we uniek geplaatst om nieuwe betaalkanalen en manieren te bieden om liquiditeit te verkrijgen. Onze klanten, of dit nu grote bedrijven of individuele afzenders zijn, zijn in het verleden beperkt in het verkrijgen van geschikte fondsen of het afwikkelen van transacties op een kostenefficiënte en tijdige manier. In samenwerking met Ripple en geselecteerde tegenhangers hebben we in een recordtijd zowel xCurrent als xRapid ontworpen, getest en geïmplementeerd, en we kijken uit naar de voordelen die deze onze klanten zullen bieden.

Het is opvallend dat de meeste bedrijven die aan RippleNet zijn toegevoegd XRP niet gebruiken voor vermogent. Ze zullen de settlementslaag van de enterprise blockchain van RippleNet – Ripple gebruiken – en het netwerk van andere instellingen voor grensoverschrijdende betalingen. Met name heeft BBVA leningen aan Porsche geregeld en enorme internationale overschrijvingen gedaan met de technologiestack van Ripple.

Prijs van Ripple redelijk stabiel

RippleNet en xRapid zijn het kernaanbod van Ripple voor de financiële wereld. Met RippleNet kunnen banken met andere deelnemers in het netwerk werken op manieren die de kosten enorm verlagen, terwijl xRapid liquiditeit direct via XRP mogelijk maakt. De Rippleprijs blijft gestaag rond de 37 cent over de periode van 24 uur. Nog steeds ver verwijderd van zijn all-time-high van meer dan $ 3 per XRP, blijft Ripple zijn technologie en zakelijke relaties ontwikkelen om de netwerkwaarde van de cryptocurrency te verhogen. De interesse in Ripple groeit alleen, ongeacht de marktstatistieken. Natuurlijk is één ding dat de prijs van XRP drukt de relatieve volheid van zijn tokens.

Brad Garlinghouse zei over de nieuwe toevoegingen aan RippleNet:

In 2018 sloten bijna 100 financiële instellingen zich aan bij RippleNet en ondertussen ondertekenen we twee – soms drie nieuwe klanten per week. We zagen vorig jaar ook een stijging van 350 procent in klanten die live betalingen sturen, en we zien nu steeds meer klanten de overstap maken en gebruikmaken van XRP voor on-demand liquiditeit. Uiteindelijk is ons doel om ervoor te zorgen dat onze klanten overal ter wereld uitstekende en efficiënte ervaringen met grensoverschrijdende betalingen aan hun klanten kunnen bieden.

In werkelijkheid neemt de positiviteit rond XRP toe naarmate meer overheidsregulering de crypto-markten betreedt. Het belangrijkste is dat het een conformiteitsconforme cryptocurrency wil zijn. Met andere woorden, XRP is regelgevingsvriendelijk om bankvriendelijk te zijn. Banken en financiële instellingen zijn de doelmarkt. Van de week werd bekend dat er een van de grootste islamitische banken gebruik gaat maken van het Ripple netwerk.

KOPEN BIJ BINANCE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here