Ripple santander samenwerking

Ripple is tegenwoordig een van de meest besproken valuta’s, en dat is geen wonder, want Ripple is een van de meest real-time geïntegreerde cryptos die momenteel op de markt aanwezig is. Naast deze casus wordt Ripple getest door talloze banken, bankinstellingen en financiële diensten, waar deze partijen XRP en xRapid hebben overgenomen voor snelle transacties op mondiaal niveau. Hoewel deze instellingen verklaren dat ze geen interesse hebben in XRP als een cryptocurrency, verhindert dit geval Ripple niet om nieuwe prospectieve partnerschappen aan te gaan die deze valuta en zijn technologie omhoog kunnen helpen

Ripple werkt samen met Santander Bank

Vier dagen geleden op 12 april, heeft Ripple zijn samenwerking met Santander Bank aangekondigd, wat de waarde ervan aanzienlijk heeft verhoogd in de markt, resulterend in de prijs van 0,5 $ per XRP-eenheid, de hoogste prijs die deze valuta in weken had.

Vanaf dat moment was het meteen duidelijk dat Ripple in hoge mate van deze nieuwe samenwerking zou kunnen profiteren. Santander bank is eigenlijk een van de grootste banken in Europa, dus de waardering van XRP-technologie voegt absoluut meer waarde toe aan Ripple.

Blijkbaar kan bank Santander in staat zijn om Ripple te helpen in deze verbazingwekkende onderneming die de wereld van crypto’s radicaal zou kunnen veranderen.

Het vermelden van het woord “crypto”, Brad Garlinghouse, de eigen CEO van Ripple, verklaarde dat Ripple in werkelijkheid geen cryptocurrency is, zoals ook wordt vermeld in de whitepaper van XRP. Garlinghouse voegde eraan toe dat deze ‘valuta’ zoals we het allemaal noemen, eigenlijk een digitaal actief is, omdat het op geen enkele manier een valuta kan zijn als je niet naar Starbucks kunt gaan en het kunt gebruiken om voor je koffie te betalen.

Als we nadenken over de manier waarop blockchain-technologie werkt, kunnen we niet missen dat het opvalt dat het op dezelfde manier werkt als waarop internet werkte toen het voor het eerst verscheen. Het internet diende voor het overbrengen en uitwisselen van gegevens, maar op het moment dat het voor het eerst verscheen, was het diep ongeorganiseerd en ongereguleerd, wat ons herinnert aan de manier waarop blockchain-platforms nu werken.

Het enige verschil is dat blockchain eigenlijk de mogelijkheid heeft om echte waarde uit te wisselen. Zo kwam het idee van het Internet of Value dat Ripple in haar officiële whitepaper als Web 2.0 beschreef.

Ter gelegenheid van de samenwerking van Ripple met Santander Bank, een paar dagen geleden, verklaarde de uitvoerende voorzitter van deze Europese bank, Ana Botin, dat op blockchain gebaseerde protocollen voor het verrichten van betalingen veel sneller, efficiënter en kosten effectiever zijn terwijl ze veilig zijn en tegelijkertijd beveiligen. De technologie zou Santander-banken in staat stellen om transacties te doen die voor de ontvanger beschikbaar zouden zijn op dezelfde dag dat de initiële transactie werd gedaan, wat de ervaring is die van een bank als Santander wordt verwacht.

De voorzitter voegde daaraan toe dat ze van plan zijn om deze technologie al tegen het begin van de zomer op meer dan verschillende markten te implementeren, wat op dit moment vrij snel zal zijn.

Ripple en IoV

IoV, internet of Value heeft het idee om een ​​op blockchain gebaseerde omgeving te creëren die in staat is om waarde over te dragen van en naar overal ter wereld, net zoals elk type informatie kan worden overgedragen van de ene kant van de wereld naar de andere met de gebruik van internet.

Ripple is van plan om zo’n omgeving te creëren en het lijkt erop dat dit bedrijf dichter bij het realiseren van het Internet of Value komt bij elke samenwerking die ze verwerven, vooral met het feit dat ze nu door MoneyGram worden gebruikt en meer dan verschillende andere financiële diensten en bankinstellingen.

Het belangrijkste doel van de XRP is om de kosten van transacties te verlagen, terwijl transacties veel goedkoper en gemakkelijker te verwerken zijn met een minimaal percentage fouten en bugs in het systeem. Om ervoor te zorgen dat iedereen via zijn systeem elke waarde kan uitwisselen, wil Ripple bovendien tijd besparen voor het verwerken van transacties die wereldwijd worden verzonden. Met de Ripple-technologie kunnen betalingen binnen seconden beschikbaar en verwerkt worden in plaats van 3 tot 5 dagen, wat een verbazingwekkende vooruitgang is.

Santander bank lijkt dit idee te delen met Ripple, dus deze bank lanceerde een applicatie genaamd One Pay FX, samen met Ripple. Deze applicatie is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Spanje en Polen en zou binnenkort beschikbaar moeten zijn in meer landen.

Deze app wordt mogelijk gemaakt door Ripple’s xCurrent en stelt gebruikers in de genoemde landen in staat hun transacties wereldwijd te verzenden door alleen hun telefoon te gebruiken. Alle transacties die via One Pay FX worden gedaan, zijn beschikbaar voor de ontvanger op dezelfde dag waarop de transactie werd uitgevoerd in plaats van drie tot vijf dagen te wachten, wat eerder het geval was.

Hoe doet Ripple het op het huidige moment?

Hoewel XRP het goed deed met de aankondiging van hun samenwerking met de Santander bank, die een van de grootste banken in Europa is, lijkt het erop dat de digitale munt langzaam weer in waarde toeneemt.

Met de laatste wijziging kan Ripple worden gekocht voor de prijs van 0,61 $, wat nog steeds ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van 3,33 $ zoals opgenomen aan het begin van januari 2018.

Ripple kan je rechtstreeks kopen via Litebit en wacht niet langer om te profiteren van de waarde stijging van Ripple.

GA NAAR LITEBIT >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here