Ripple is een grote cyrptomunt. Het is naast de Bitcoin en Ethereum de enige cryptocurrency market cap van boven de $10 miljard. De kenners zeggen dat het grootste rendement al heeft plaatsgevonden voor Ripple. Ze kunnen zich daar nog weleens in vergissen.
Ripple staat op het punt om een onmisbare schakel te worden in de financiële sector.
Ripple, met als cryptomunt XRP is bezig zich te vestigen als belangrijke schakel in het bancaire landschap. Ripple zorgt voor de technologische ontwikkeling en heeft een groot gedeelte van de XRP in handen maar wilt dat op den duur uit handen geven.

Volgens de Chief Technology Officer (CTO) Stefan Thomas staan ze nog maar aan het begin van een innovatie en wel om de volgende redenen.
Ripple creëert niet een cryptomunt voor banken, de munt die is gecreëerd is XRP. Net zoals bij Bitcoin is er een maximaal aantal munten beschikbaar. Bitcoins hebben een maximum van 21 miljoen maar Ripple (XRP) hebben een maximum van 100 miljard.
Maar wat veel beleggers niet weten is dat XRP een deflatoire cryptomunt is. Dit betekent dat na elke transactie een zeer klein XRP’s vernietigd worden.

Waar veel andere cryptomunten een oneindige voorraad aan crypto’s aanbieden, daalt bij XRP juist het aantal cryptomunten. Na iedere transactie wordt XRP dus méér waardevol.

Het grote nadeel

Het grote nadeel bij Ripple is de volatiliteit. Maar daar wordt aan gewerkt volgens de CTO, ‘Wij willen dit beperken’.

Banken zijn conservatieve bedrijven en willen niet dat de prijs verandert midden in een transactie.
Er is momenteel een ‘gap’ van zo’n 5 à 10 seconden tussen een XRP transactie. Banken kunnen echter ook gebruik maken van een derde partij om de liquiditeit te garanderen. Waar het bij traditionele banken dagen en bij Bitcoin uren kan duren, slaagt Ripple er dus in om in seconden transacties af te handelen.
Ripple heeft al 75 banken die met XRP willen experimenteren. Recent nam het bedrijf nog de voormalige Business directeur van Swift in dienst. Swift verwerkt meer dan 11.000 transacties per dag. Sommige beweren dan ook dat Ripple binnen enkele jaren Swift kan vervangen.

Loop niet in de val van cryptomunten

Stefan Thomas benadrukt dat er veel ‘beleggers’ zijn die cryptomunten kopen omdat de prijs omhoog gaat. Ripple heeft al een bewezen nut in het financieel systeem. Je kan XRP vergelijken met de e-mail van decennia geleden. Iedereen had zijn eigen mailsysteem dat niet met andere systemen kon werken. Banken willen hun eigen blockchaintechnologie maar dat kan niet met andere blockchaintechnologieën werken. Ripple is het systeem dat alle bancaire projecten met elkaar kan verbinden.
XRP is vanaf de eerste dag ontworpen om banken te dienen. Het heeft daarom een betere structuur dan Bitcoin, zegt Stefan Thomas. “Echte monetaire innovatie komt maar een keer om de honderden jaren voor.” is de conclusie van Chief Technology Officer, “En Ripple staat in het middelpunt”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here