Een van de grootste islamitische banken gaat gebruik maken van de technologie van Ripple. Kuwait Finance Hoosten kondigden de directe grensoverschrijdende overboeking met behulp van de blockchain-technologie van Ripple aan. Volgens een tweet van het bedrijf is de zero fess “Instant International Transfer” -service nu beschikbaar. Klanten kunnen overboekingen in Saudi Riyal (SAR) verrichten naar begunstigden bij de Al Rajhi Bank.

De aankondiging markeert grote vooruitgang na een uitgebreide proefperiode. In oktober wees Ripple’s wereldwijde hoofd van de infrastructuurinnovatie Dilip Rao erop dat de voorzitter van Kuwait Finance House zei dat het bedrijf met Ripple ging samenwerken om de service te testen die tegensgesteld zou zijn aan Swift, de standaard voor het verwerken van berichten en instructies om afrekenen van globale betalingen en financiële transacties tussen verschillende tegenpartijen.

Een tweet van de chairman:

Chairman of Kuwait Finance House @KFHGroup_Eng ‘we are working with @Ripple and tested a service that challenges incumbents like #Swift#GIES2018

Een van de grootste islamitische banken in de wereld, Kuwait Finance House (KFH), was de eerste bank van de Arabische natie die zich bij RippleNet aansloot, een netwerk voor internationale overboekingen. Tot dusverre heeft KFH nog niet onthuld of het xCurrent gebruikt, dit is de Enterprise Software-oplossing van Ripple waarmee banken grensoverschrijdende betalingen direct kunnen afwikkelen met end-to-end tracking, of xRapid, dat is Ripple’s liquiditeitsaanbod op verzoek dat XRP gebruikt, om de kosten te verlagen en tegelijkertijd realtime, grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

xCurrent of xRapid?

Hoewel deze ontwikkeling heel goed nieuws is voor Ripple en de toepassing van blockchain-technologie, is het niet bekend of de belangrijkste bank de xCurrent- of xRapid-blockchaintechnologie van Ripple gebruikt om directe grensoverschrijdende overmakingsbetalingen te ondersteunen.

Ripple’s xCurrent is de bedrijfssoftwareoplossing waarmee banken grensoverschrijdende betalingen direct kunnen afwikkelen met end-to-end tracking. Het systeem omvat een realtime berichtensysteem dat mogelijk is gemaakt met de blockchain-technologie van Ripple.

Wat betreft XRapid, dit is Ripple’s grensoverschrijdende overboekings oplossing die on-demand liquiditeit biedt met behulp van het digitale activum, XRP om directe real-time grensoverschrijdende betalingen tegen zeer lage kosten mogelijk te maken. xRapid is het systeem dat XRP-hodlers willen gebruiken, omdat het XRP-acceptatie biedt, waardoor de prijs omhoog gaat.

KFH geeft eenvoudigweg aan dat haar plannen wereldwijd van aard zijn en dat ze van plan is om de service verder te ontwikkelen dan de Saoedische Riyal. Op zondag 6 januari maakten ze dit zelf bekend door het versturen van een Tweet (vertaald):

“KFH is begonnen met een directe grensoverschrijdende overboekingsservice met behulp van de blockchain-technologie van Ripple. De “Instant International Transfer” -service zonder kosten is nu beschikbaar in Saudi Riyal SAR, waar klanten overschrijvingen kunnen verrichten naar begunstigden bij Al Rajhi Bank”.

“Deze service wordt uitgebreid naar de meeste landen van de wereld in verschillende valuta’s. KFH-klanten kunnen directe en veilige nul-kostenovermakingen via hun accounts op http://kfh.com uitvoeren.”

Ripple blijft daarmee belangrijke stappen maken in het Midden-Oosten

In december lanceerde de Nationale Bank van Koeweit (NBK) NBK Direct Remit, een nieuwe dienst voor eenvoudige grensoverschrijdende overmakingen die gebruikmaken van de xCurrent-betaaloplossing van Ripple. De 24/7 service markeerde de eerste keer dat een bankinstelling in Koeweit xCurrent gebruikte voor grensoverschrijdende overschrijvingen, waardoor klanten betalingen naar Jordanië konden versturen. Het is heel lastig om als niet islamitische partij partner te worden van islamitische financiële instellingen. Die maken namelijk gebruiken van de Sharia, de islamitische wetgeving. Veel westerse banken hebben daarom aparte afdelingen voor islamitisch bankieren. Ook wel ‘halal’ banken genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here