Ripple coinbase

Een van de meest populaire cryptocoins is al tijden Ripple. Deze digitale munt staat al maanden in de top 3 op coinmarketcap en was zelfs wekenlang qua zoekvolume op Google populairder dan Bitcoin. Er ontbreekt voor Ripple nog steeds 1 ding en dat is dat hun XRP token nog niet op Coinbase staat. Vorig jaar heeft het bedrijf zelfs grote bedragen aan Coinbase en Gemini aangeboden in ruil voor het toevoegen van XRP aan die platformen.

Er staat op Bloomberg een uitgebreid artikel over waarom dit zo lang duurt en wanneer het zou gaan gebeuren welke stappen het bedrijf heeft genomen om Coinbase te overtuigen. Zo werd er een miljoen dollar aan Gemini beloofd en Coinbase werd zelfs een lening van 100 miljoen dollar aan XRP beloofd als ze deze op hun platform zouden toevoegen. Deze zaken speelden in de herfst van vorig jaar maar beide bedrijven hapten nog niet toe. Coinbase kwam onlangs nog naar buiten met een  statement waarin zij aangaven dat zij voorlopig geen coins meer gaan toevoegen.

Het is overigens niet ongebruikelijk dat cryptobedrijven geld aanbieden aan exchanges en vooral niet als het gaat om platformen die het makkelijk maken voor klanten om hun dollars of euro’s om te ruilen voor hun coin. Voor sommige coins is dit nog een groot probleem omdat ze als het ware op deze manier afhankelijk blijven van de prijzen van BTC en ETH. Als het aankomt op Ripple zijn geruchten over eventuele exchanges die XRP zouden toevoegen steeds weer redenen voor verhogingen van de prijs.

Alles leek er begin maart op te wijzen dat de deal tussen Ripple en Coinbase rond zou zijn maar ook dit was nog niet het geval. Als het aankomt op hoe XRP geclassificeerd zou moeten worden is er nog veel onduidelijk. Ripple is volgens de Amerikaanse SEC namelijk een zogeheten security, effecten, en dat heeft nogal wat implicaties juridisch gezien. Het kan zijn dat dat een van de redenen is dat exchanges terughoudend zijn ten aanzien van het toevoegen van coins.

Het is overigens voor Nederlanders wel erg eenvoudig om met euro’s via iDeal XRP te kopen. Binance, een van de grootste exchanges heeft XRP in hun assortiment en je kunt daar op een simpele en snelle manier in het bezit komen van XRP.

Kopen bij LiteBit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here