Onlangs werd door Digital Trends bekend gemaakt dat er een mogelijke samenwerking komt tussen de gelddienst MoneyGram en cryptocurrency Ripple. De XRP, de digitale munt ripple, is na de bitcoin de grootste digitale valuta. Gelddienst MoneyGram was bijna opgekocht door een onderdeel van de Alibaba Group, het Chinese Ant Financial maar deze deal werd door de Amerikaanse overheid tegengehouden.

Gelddiensten zoals Western Union en MoneyGram worden vaak gebruikt door immigranten voor het versturen van geld. Zij sturen regelmatig een gedeelte van hun inkomsten naar hun familie in het thuisland. De traditionele gelddiensten zijn vaak duur en niet zo snel. Ripple is daarmee een concurrent want die maakt het mogelijk om tegen lage kosten en snelle levertijden geld naar het buitenland te versturen. Hierdoor komt de toekomst van MoneyGram in gevaar.

Blockchain

Ripple is een blockchain netwerk en is er speciaal voor bedoeld om het versturen van geld wereldwijd eenvoudiger en sneller te maken. Er zijn al een aantal grote banken waaronder Santander, Royal Bank of Canada en Credit Agricole die al samenwerken met Ripple. XRP kan, in tegenstelling tot bitcoin, niet gemijnd worden. Ripple werkt ook met tussenpersonen die de cryptomunt tijdens transfer omwisselen naar andere valuta.

De samenwerking tussen MoneyGram en Ripple is nu nog in een testfase maar heeft meteen al een positief effect op de marktwaarde van MoneyGram. Een aandeel van MoneyGram steeg 10% in waarde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here