De cryptocurrency heeft te afgelopen weken weer een aardig herstel ingezet en is weer gestabiliseerd, voornamelijk de grote drie. Daaronder bewegen verschillende cryptomunten alle kanten op.

De grote 3

De grote 3, als we kijken naar de marktwaarde dan spreken wij over Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash. Dit is ook niet veranderd nadat Bitcoin op 1 augustus is gesplitst. Andere belangrijke cryptomunten zoals Ripple, Litecoin en Dash hebben veel bewegingen getoond in de maand augustus en begin september

Ripple

Zo pakte Ripple door en is het nu qua marktwaarde de 4e cryptomunt en had een voorlopig hoogtepunt van 28 dollarcent. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door de grote vraag op de Zuid-Koreaans en Japanse markten. Ondertussen is de cryptomunt weer afgedaald naar een waarde van rond de 0,20 dollar.

Litecoin

Als je kijkt naar de huidige prijzen dan zou Litecoin de top 5 sluiten van de cryptomunten met een totale marktwaarde van maar liefst 3 miljard dollar. Litecoin zag haar levenslicht in oktober 2011 en werkt een soortgelijke blockchain technologie als Bitcoin. Het grote verschil ligt hem in de hoge verwerkingssnelheden. Bij Litecoin kunnen net als bij Bitcoin een beperkt aantal munten worden ‘gemined’, 84 miljoen. Begin augustus steeg de vraag naar Litecoin en haalde het een piek van $62. Na een correcte staat de munt nu rond een waarde van $52.

Dash

Het is stuivertje wisselen in de subtop van de cryptocurrency. Door de stijging van Litecoin viel Dash weer net buiten de top 5. Als je kijkt naar de grafiek van Dash dan zie je dat er een constante stijging plaatsvindt voor de munt. Dash tikte halverwege de maand augustus bij de magische grens van $400 aan maar bleef er net onder. Na een kleine correctie blijft de waarde nu rond de $340 slingeren maar nog steeds een recordhoogte.

Dash bestaat sinds begin het jaar 2017 en kan maar een maximaal aantal munten minen, 18 miljoen. Een Dash maar gebruik van een two-tier netwerk, dit is een heel ander netwerk waar Bitcoin gebruik van maakt. De miners zijn gescheiden van de leden op dit netwerk. Zij moeten de blockchain-transacties valideren en goedkeuren en worden ‘nodes’ genoemd. In het Bitcon netwerk zijn de miners tevens de ‘nodes’.

Het moet wel rendabel zijn om als nodes te functioneren en soepel te laten draaien wordt de waarde van het nieuwe deel van de blockchain eerlijk verdeeld. Er gaat 45% naar de ‘miners’ en 45% voor de master node. De 10% die overblijft gaat naar een fonds dat wordt beheerd door het netwerk. Dash heeft een sterke groei doorgemaakt en net zoals bij Ripple komt dat door de toenemende vraag op de Aziatische markten.

Door de toenemende handelsvolumes worden heel veel handelaren enthousiast die eerst de kat uit de boom keken als het gaat om cryptocurrency. Door de vele prijsbewegingen is dit geen incident en duid het erop dat de verschillende cryptomunten goede investeringen zijn.

 

Bron: Business Insider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here