Software wallet

Een software wallet is een offline wallet. Deze wallet maak je aan door software te installeren op je desktop. Je hebt bij een software alles in eigen hand mar elke wallet heeft wel zijn voor een nadelen. Bij een software wallet wordt de private sleutel niet op de server van de aanbieder opgeslagen maar op je eigen computer of mobiele toepassingen. Omdat je het allemaal in eigen beheer hebt (private en public keys) wilt het nog niet zeggen dat je cryptomunten helemaal veilig zijn. Je wallet is nog steeds kwetsbaar omdat hackers ook gewoon in je computer kunnen inbreken.

Veilige manier van opslaan

De veiligste manier om software wallet te gebruiken is door dit te doen op een aparte schone PC. Deze PC zet je alleen maar aan als je bitcoin of altcoin gaat versturen. De PC hoeft niet aan te staan om digitale munten te ontvangen, een wallet adres is meer dan genoeg. De PC is alleen voorzien met een software wallet. Omdat de gedachte achter de hele cryptocurrency zelfregulering is en eigen verantwoordelijkheid geldt dat ook voor het opslaan van je digitale munten. Als ze eenmaal weg zijn, zijn ze weg en als je de private key kwijt bent ook. Daarom achten wij het noodzakelijk dat je met enige regelmaat een back-up maakt van je wallet. Bewaar deze niet op dezelfde computer of maak desnoods meerdere back-up en bewaar deze dan ook op meerdere locaties.

Verbinding met andere blockchain

Sommige software wallet zijn zo ontworpen dat ze direct een verbinding kunnen aangaan met allerlei verschillende soorten blockchain. Een andere software wallet heeft weer een ingebouwde exchange functionaliteit. Dit heeft als voordeel dat je de cryptocurrencies kunt verhandelen zonder eerst naar een Binance of andere externe handelsbeurs hoeft te gaan. Het is dus mogelijk om te handelen in je eigen software.